Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vitryssland: Litesound - We are the heroes

Litesound - We are the heroes

Tanken att regeringen med Fredrik Reinfeldt i spetsen skulle tillsätta en utredning för att analysera resultatet i Melodifestivalen känns ju rätt absurd - men så är ju inte heller ordningen densamma i alla av Eurovision Song Contests deltagarländer. I Vitryssland fick vi just ett sådant scenario efter att landets nationella eurovisionuttagning ägt rum. Snart efter avgörandet spreds ett rykte om röstfusk -varpå president Alexander Lukashenko grep in för att ställa saker tillrätta.

I årets upplaga av Eurofest gjorde först femton bidrag upp om fem platser i finalen i en semifinal. Därefter hann en av finalisterna byta ut sin låt medan tvbolaget försökte bestämma sig för när det var dags att sända finalen. När den väl gick av stapeln korades Alena Lanskaya till segrare med balladen All my life - men så var det ju det där med röstfusket. Lukashenkos utredning sägs ha visat att Lanskaya hade en nära relation med en släkting till tvbolagets chef  - som såg till att segern blev hennes. Oops... Hon blev därmed diskad och segern gick istället till finalens tvåa, tremannabandet Litesound bestående av bröderna Dmitry och Vladimir Kariakin och italienaren Jacopa Massa och deras låt We are the heroes.

Den gitarrbaserade poplåten om att man i ett förhållande kan känna sig oövervinnerliga var min favorit i finalen - men tydligen var tvbolaget inte lika förtjusta. De ansåg att låten var för rockig för att ha en chans i Europa och satte den därför mot bandets vilja i händerna på den välmeriterade producenten Dimitris Kontopoulos som tidigare producerat framgångsrika eurovisionbidrag som My number one, Shady lady och Work your magic. Resultatet blev rasande fans till bandet - och en riktigt schysst poplåt. Åtminstone bortsett från att man lite olyckligt sjunger we are the wieners. Jag tror det blir tufft att nå finalen i denna jämna semi även om jag tänker hålla en tumme. Här är versionen vi kommer att få höra i Baku, originalet hittar du i länken ovan:

Bidragets upphovsmän: Dmitry Kariakin och Vladimir Kariakin
Bidragets startnummer: Nummer 5 i semifinal II.
Bidragets text

Vitrysslands fem senaste bidrag:
2007: Koldun - Work Your Magic (semi 4a, final 6a)
2008: Ruslan Alenho - Hasta La Vista (semi 17e)
2009: Petr Elfimov - Eyes That Never Lie (semi 13e)
2010: 3 + 2 - Butterflies (semi 9a, final 24a)
2011: Anastasiya Vinnikova - I love Belarus (semi 14e)

Vitrysslands bästa placering:
Vitryssland har hittills bara nått final två gånger. Bäst gick det när Koldun nådde sjätteplatsen 2007 med Work Your Magic.

Läs även andra bloggares åsikter om
Vitryssland: Litesound - We are the heroes Reviewed by Pierre on 18:18:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig. Alltså det är ju oemotståndligt och sött. Synd att den ligger direkt efter Maltas låt i startfältet då denna också skulle kunna avfärdas som en radiohit från 2003. Jag gillar den nya versionen bättre än originalet och tycker det var ett steg i rätt riktning. Sångaren har dessutom Magnus Karlsson-kvalitéer i sin röst. Jag tror det blir tufft i semin men gissar att de hamnar på rätt sida av gränsen och går till final. Där kommer de inte att bli några "wieners" dock :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.