Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inbjudan till Melodifestivalen 2013

Det är dags att börja se fram emot Melodifestivalen 2013 där vi inte bara i vanlig ordning ska skrapa fram årets svenska eurovisionbidrag - den här gången ska vi ju dessutom välja en titelförsvarare! Nu har nämligen SVT släppt inbjudan till nästa års tävling tillsammans med lite gott och blandat av nyheter.

Nytt är att webjokern sätts på undantag och ersätts av vad som kallas Allmänhetens tävling, där kompositörer som inte tidigare fått sin verk utgivna är välkomna att delta. Skillnaden mot den tidigare webjokertävlingen är att den inte avgörs publikt, istället kommer ett bidrag från den här urvalsgruppen att handplockas av den ordninare urvalsjuryn.

En annan nyhet är att ett bidrag som kommer att framföras av vinnaren i Sveriges Radios talangtävling Svensktoppen nästa 2012, en tävling som avgörs under sommaren genom 25 delfinaler i Sveriges lokala P4-kanaler och en final på Liseberg i Göteborg den 26 augusti. Tävlingen är i år inne på femte varvet, men får alltså nu ytterligare en rejäl spotlight på sig.

Annars kommer precis som vanligt 32 bidrag att tävla i 2013 års festival, med 16 bidrag som väljs ut av urvals juryn bland inskickade bidrag, varav ett från Allmänhetens tävling - och lika många som väljs ut av SVT, som specialinbjudna eller som utvalda bland inskickade bidrag. Ett av dem kommer alltså att bli ett bidrag med vinnaren i Svensktoppen nästa 2012.

De fullständiga reglerna till Melodifestivalen 2013 hittar du här (i PDF-format).
Inbjudan till Melodifestivalen 2013 Reviewed by Pierre on 18:39:00 Rating: 5

1 kommentar:

 1. Hej det är Hanna therese Eriksson
  Jag vill gärna vara med i melodifestivalen 2013
  I Sverige
  Mitt hemland
  Med vänlig hälsning,
  Hanna Eriksson

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.