Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Nästa års melodifestivalstäder är klara!

Idag har SVT presenterat listan över städerna som kommer att stå som värdar under nästa års melodifestivalturné, en lista som blandar väntade och välrutinerade städer med mer eller mindre överraskande återkomster - för i år finns inga debuterande städer i listan.

Nästa års turné inleds i Karlskrona som nu får sin tredje deltävling, men den första på fem år. Sedan drar tävlingen vidare till Göteborg som fått vara med och leka varenda år sedan 2003. Tredje stoppet blir Skellefteå, årets nordligaste, innan turnén ännu en gång avslutas i Malmö. Andra Chansen går den här gången till Karlstad som fått vänta i sju år på att åter få tävlingen till sin stad.

Finalen går i vanlig ordning av stapeln i Stockholm men flyttar som tidigare annonserat ut från Globen och in i nybyggda Friends Arena.

Frånsett att jag är en smula besviken över att inte få någon deltävling här hemma i Linköping i år så känns det här som en riktigt bra uppställning, med städer som alla stått för gott värdskap vid tidigare besök. Själv är jag mest överraskad över att Malmö får en deltävling även i år trots att man också kommer att stå som värd för Eurovision Song Contest senare under våren - å andra sidan känns det väl inte fel att få lite eurovisionförsmak redan under melloturnén, och deltävlingarna i Malmö brukar alltid höra alltid till mina favoriter.

Här är hela turnéschemat:
Deltävling I den 2 februari: Karlskrona, Telenor Arena (2006 och 2008)
Deltävling II den 9 februari: Göteborg, Scandinavium (2003–2012)
Deltävling III den 16 februari: Skellefteå, Skellefteå Kraft Arena (2005 och 2009)
Deltävling IV den 23 februari: Malmö, Malmö Arena (2004, 2009–2012)
Andra chansen den 2 mars: Karlstad, Löfbergs Lila Arena (2004 och 2006)
Finalen den 9 mars, Stockholm, Friends Arena (2002–2012, tidigare i Ericsson Globe)

Media: SVT, Expressen, DN, SvD, Aftonbladet.
Nästa års melodifestivalstäder är klara! Reviewed by Pierre on 12:34:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.