Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Danny och Gina Dirawi leder Melodifestivalen!

Nästa års melodifestival har fått sina programledare! Vid en presskonferens idag presenterades Gina Dirawi och Danny Saucedo som de som ska lotsa oss igenom nästa turné.

Vi är alltså tillbaka till en programledarduo, men det är en duo som utmärker sig på flera sätt. Till att börja med är det den yngsta duon som fått leda tävlingen hittills, med sin totala ålder av 47 år. Gina sällar sig också till att bli en av bara fem som fått förtroendet att leda tävlingen två år på raken, bara Thore Ehrling (1959–60), Ulf Elfving (1977–79), Charlotte Perrelli (2003–04) och Kristian Luuk (2007–08) har gjort samma sak före henne.

Gina gjorde ju stor succé som programledare i år, men Danny är hittills ett oprövat kort som programledare - bortsett från att han lett ett program av Sommarkrysset tillsammans med E.M.D, en erfarenhet som fick honom att lova sig själv att aldrig ge sig på den uppgiften igen. Nu känner han sig dock mer bekväm med tanken, samtidigt som han poängterar att han kommer att vara en artist som leker programledare.

Jag tycker det här är ett fräscht och spännande val - men det är också ett modigt val. SVT väljer bort rutin och säkerhet för ungdomlighet, fart och energi. Det är en tanke som kan tänkas lyfta programmet, men samtidigt är det ett vågspel att låta Gina ensam stå för den där rutinen av liknande uppdrag och jag gissar att Edward af Silléns roll som manusförfattare kommer att bli än viktigare i nästa års melodifestival. För min del är det sammantaget dock ett val som lyfter min förväntan inför premiären i februari - det är inte utan att det där mellosuget börjar göra sig påmint.
Bild: Peter Cederling/SVT
Tidigare programledare under melodifestivalturnéerna:
2002: Kristin Kaspersen och Claes Åkesson
2003: Mark Levengood, Charlotte Nilsson, Lena Philipsson, Carola Häggkvist, Lill-Babs, Roger Pontare och Jonas Gardell
2004: Charlotte Perrelli, Ola Lindholm och Peter Settman
2005: Alexandra Pascalidou, Shan Atci, Annika Jankell, Erik Haag, Henrik Schyffert, Jill Johnson, Johanna Westman, Kayo Shekoni, Mark Levengood, Markoolio och Micke Leijnegard
2006: Lena Philipsson
2007: Kristian Luuk
2008: Kristian Luuk
2009: Petra Mede
2010: Måns Zelmerlöw, Dolph Lundgren och Christine Meltzer
2011: Marie Serneholt och Rickard Olsson
2012: Sarah Dawn Finer, Helena Bergström och Gina Dirawi
2013: Gina Dirawi och Danny Saucedo

Media: SVT, Expressen, Aftonbladet, DN, SvD.

Danny och Gina Dirawi leder Melodifestivalen! Reviewed by Pierre on 12:41:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.