Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Elin Petersson klar för Melodifestivalen

Det första bidraget till nästa års Melodifestival har avslöjats! Det är nämligen nu klart att det blev Elin Petersson och låten Island som tog hem allmänhetens tävling bland 647 inskickade bidrag.

I allmänhetens tävling, som i år ersätter webjokern, kan vem som helst som aldrig haft musik utgiven som låtskrivare kämpa om en reserverad plats i Melodifestivalen och urvalsjuryns val föll alltså på låten Island, skriven av Elin Petersson.

Christer Björkman säger till SVT att juryn föll totalt för Elin Peterssons ton och originalitet. Det fanns aldrig någon tvekan om att hon var den givna vinnaren av Allmänhetens tävling och öppnar samtidigt upp för att det också blir Elin som framför låten i Melodifestivalen: Med tanke på att hon var en glasklar vinnare i juryrummet finns det ingen anledning att någon annan än Elin framför bidraget. Låten och Elins artisteri hör ihop.

Elin Petersson är uppväxt utanför Åby och det var där hon började skriva musik. 2001 flyttade hon till Stockholm och gick en tvåårig utbildning på Stockholms Musikkonservatorium, och efter det har hon umgåtts mycket i musikerkretsar.

Sedan tidigare är det klart att Terese Fredenwall blir en av Melodifestivalens artister som vinnare av Svensktoppen nästa. Övriga bidrag till Melodifestivalen kommer att presenteras inom några veckor.

Så här slutade Allmänhetens tävling 2013 (låttitlar):
Juryns topp 5:
1. Island
2. A Game Called Reality
3. Today
4. Déjà Vu
5. Ding i da

Juryns reserver:
Nah Nah, You Make Me Whole Again, Stick Up For Me, Gick bara fint, Because of You, Still A Fighter, Inget stoppar mig nu, Älskar dig för det

Media: SVT, SVT, Expressen, SvD.
Elin Petersson klar för Melodifestivalen Reviewed by Pierre on 12:15:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.