Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lettisk final i februari

Det lettiska tvbolaget LTV har avslöjat sina planer på att ta fram ett bidrag för Eurovision Song Contest i Malmö. Säsongens upplaga av landets nationella uttagning kommer att bestå av två semifinaler den åttonde och nionde februari följda av en final den 16 februari. Tolv bidrag tävlar i vardera semifinal och en jury delar lika med teleröstarna på makten att skicka sex bidrag från vardera semi till finalen. Även i fínalen är det de sammanvägda rösterna från juryn och tvtittarna som avgör vem som vinner.

Letterna vill i år förnya och utveckla sin uttagning genom att överföra känslan från landets traditionella musikfestivaler, den ska bli ett event präglat av stor entusiasmen och känslan av något man gör och upplever tillsammans. Därför dumpar man i år det inarbetade namnet Eirodziesma och ersätter det med ett nytt ännu inte avslöjat namn och de båda semifinalerna kommer för första gången att gå av stapeln inför publik i Palladium Concert Hall i Riga. Finalen kommer precis som i år att gå i Juras Varti i Ventspils.

Även i år välkomnar man internationella kompositörer att skicka in sina verk, medan de tävlande artisterna måste vara lettiska medborgare. Bidrag tas emot fram till den 30 november och knappt två veckor senare, den 11 december, kommer de 24 tävlande bidragen att avslöjas vid en presskonferens.
Lettisk final i februari Reviewed by Pierre on 12:16:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.