Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz först ur startblocken

Precis som förra året ser det ut att bli Schweiz som blir först med att få sitt eurovisionbidrag klart den här säsongen. Redan den 15 december går nämligen finalen av Die Grosse Entscheidungsshow av stapeln, där nio bidrag slåss om att få åka till Malmö och tävla.

Redan nu pågår jobbet med att sålla ut de nio finalisterna hos de tre inblandade tvbolagen:

Italienskspråkiga RSI kommer att representeras av två bidrag i finalen. Dessa kommer att röstas fram i en tvsänd semifinal den 23 oktober bland sex bidrag som röstats fram av en jury samt ett bidrag som plockats dit som wildcard som vinnare av Fattore voce.

Franskspråkiga RTS kommer att utse sina tre bidrag internt.

Tyskspråkiga SF som står för fyra bidrag i finalen har slagit på stora trumman under den senaste månaden och låtit hugade intressenter ladda upp sina bidrag på en hemsida - och när deadline gick igår hade 175 bidrag kommit in. Dessa kommer nu att gås igenom för att plocka bort bidrag som inte möter reglerna innan de läggs ut för en internetomröstning.

Bland de 175 märks Polens senaste representant Magdalena Tul, den tidigare schweiziska representanten Mariella Farré sam svenska duon Man Meadow som tidigare gjort tv försök att få representera Polen. Själv har jag inte orkat igenom alla 175 ännu, men ett par bidrag har, av helt olika anledningar, fångat mitt intresse. Till att börja med konstaterar jag att jag förmodligen kommer att få rätt i min gissning att vi i år kommer att få höra ett helt gäng mer eller mindre uppenbara Euphoria-kloner. Det råder väl till exempel ingen större tvekan om varifrån inspirationen till Ilarys Voglia di vivere kommer?

Jag konstaterar också att varken veterankompositören Ralph Siegel eller eurovisions grand old lady, Lys Assia har gett upp i år heller. Trots att det inte gick något vidare för deras försök i förra årets schweiziska uttagning då den lite väl klassiska balladen C'était ma vie bara blev åtta så är de tillbaka igen med ett nytt försök. Den här gången har Siegel klämt ur sig ett riktigt skitnödigt försök att låta modern då han tossat ihop Assia med rapgruppen New Jack i låten All in your head - som dessutom försetts med en video som lyckas få det att framstå som att Lys gått vilse på ålderdomshemmets dagliga promenad:

Schweiz först ur startblocken Reviewed by Pierre on 19:11:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. VOGLIA DI VIVERE, ist ein ganz schönes Lied. Bravo Komponist und talentierte Ilary dich toll finden, es ist ein Lied für deine großes Talent. Besonders die Texte und sehr kompakt für alles geeignet, ein prächtig Text, die Super-Ilary anpasst. Herzlichen Glückwunsch, Sie verdienen nicht nur in Kreuzlingen gehen, aber auch in Schweden mit diesem schönen Lied.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.