Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlar i Göteborg och Karlskrona

Vid en direktsänd presskonferens nu på förmiddagen avslöjades de låtar och artister som kommer att tävla i Melodifestivalens båda första deltävlingar nästa år, de i Karlskrona och Göteborg.

För den som har hängt med i de senaste veckornas spekulationer i kvällspressen innehåller listan få överraskningar - om SVT har som målsättning att hålla de tävlande låtarna och artisterna hemliga så är det tydligt att man har ett problem. Jämfört med Aftonbladets lista saknades bara Jay-Jay Johanson där.

Därmed inte sagt att startfältet är trist. Bara en sådan sak som att deltävlingen i Göteborg rymmer låtskrivarteamen bakom de två senaste eurovisionvinnarna plus ytterligare en eurovisionbronsmedaljör! På rak arm minns jag ingen nationell uttagning som kan matcha de meriterna i en och samma deltävling. 22 av de 32 tävlande artisterna i årets startfält är debutanter, medan 46 av de 72 låtskrivarna tävlar för första gången i det här sammanhanget.

Deltävling I i Karlskrona den 2 februari:
Anna Järvinen - Porslin (Björn Olsson, Martin Elisson)
Mary N'Diaye - Gosa (Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Mary N’diaye)
Cookies'n'Beans - Burning flags (Fredrik Kempe)
Eric Gadd - Vi kommer aldrig att förlora (Eric Gadd, Thomas Stenström, Jacob Olofsson)
Michael Feiner & Caisa - We're still kids (Michael Feiner, Caisa Ahlroth)
Yohio - Heartbreak Hotel (Johan Fransson, Tobias Lundgren, Tim Larsson, Henrik Göranson, Yohio)
David Lindgren - Skyline (Fernando Fuentes, Henrik Nordenback, Christian Fast)
Jay-Jay Johanson - Paris (Jay-Jay Johanson)

Kommentarer: Den första deltävlingen känns precis som Christer Björkman sade på presskonferensen lite smalare och mer speciellt - mer indie. Här finns till exempel Anna Järvinen med låten som blev uttagen redan förra året men sedan drogs tillbaka, signerad namn som vi associerar med Soundtrack of our lives och Hästpojken. Här finns också återigen David Lindgren som ju faktiskt halkade in i mello i sista stund förra året när just Järvinen hoppade av. Spännande låter det också om stor-i-Japan-Yohio med en låt av pålitliga leverantörer av mellohits medan jag är mer ljummen till Eric Gadd som borde ha tävlat för femton år sedan istället. Själv är jag mest nyfiken på the Attic-halvan Michael Feiners låt - jag älskade I do som han och Caisa släppte tidigare i år och Jay-Jay Johanson som lyckats flyga under min popradar sedan han gjorde fantastiska On the radio för tio år sedan.

Deltävling II i Göteborg den 9 februari:
Joacim Cans - Annelie (Joacim Cans)
Anton Ewald - Begging (Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad)
Sean Banan - Copacabanana (Sean Banan, Ola Lindholm, Hans Blomberg, Joakim Larsson)
Rikard Wolff - En förlorad sommar (Tomas Andersson Wij)
Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello goodbye (Robin Fredriksson, Mattias Larsson, Måns Zelmerlöw)
Felicia Olsson - Make me no 1 (Amir Aly, Henrik Wikström, Ingela Pling Forsman, Maria Haukaas Mittet)
Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund och Jenny Silver - On top of the world (Peter Boström, Thomas G:son)
Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream (Louise Hoffsten, Sandra Bjurman, Stefan Örn)

Kommentarer: Jag är lite lycklig över att äntligen ha kommit till skott och skaffat biljetter till en mellodeltävling i Göteborg - startfältet verkar ju utlova en riktigt fläskig schlagerfest, åtminstone i bred och folklig mening. Vi bjuds ju allt ifrån bananfest med Sean till Hammerfalls sångare Joacim Cans. Supertrion Wahlgren/Hedlund/Silver med en låt av Euphoria-teamet kan ju inte bli fel, och liknande förväntningar ställer jag på Anton Ewald när han nu har sådana låtskrivare i ryggen. Det blir också intressant att se vad eurovisionvinnarna Bjurman/Örn totat ihop tillsammans med Louise Hoffsten när hon nu sent omsider gör mellodebut (även om den borde ha gjorts i en deltävling på hemmaplan i Linköping) - märkligt dock att de är med alls efter alla hårda ord mot mello i allmänhet och Björkman i synnerhet... Jag noterar också att Ingela Pling Forsman klockar in mellobidrag nummer 38, skriven bland annat tillsammans med norska eurovisionfemman Maria Haukaas Mittet och att Rikard Wolff till slut övertalades att ställa upp när han fick en låt skriven av Tomas Andersson Wij - ni minns väl hans version av Carolas Evighet som var mellanakt i mellofinalen 2007?

Media: Aftonbladet, Expressen, DN, SvD, SVT.
De tävlar i Göteborg och Karlskrona Reviewed by Pierre on 10:25:00 Rating: 5

1 kommentar:

 1. Hej,

  Besökstoppen är en helt ny bloggtopplista som har fiffiga funktioner som att kunna knyta etiketter till sitt konto och en sökfunktion på sidan. Detta för att bloggläsare ska kunna hitta nya bloggar på ett enkelt sätt. Hela idén med Besökstoppen är att sidan riktar sig främst till bloggläsare och inte bara bloggare, som andra topplistor riktar sig till.

  Medlemmar får en lättillgänglig och snyggt presenterad statistik och självklart kommer det generera mer besök till er blogg eftersom fler kommer att uppmärksamma den via Besökstoppen. Medlemskap är så klart gratis.

  Mvh
  Besökstoppen

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.