Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlar i Skellefteå och Malmö

Idag på förmiddagen, exakt samtidigt som biljetterna till Eurovision Song Contest i Malmö släpptes, avslöjades de tävlande låtarna och artisterna i Melodifestivalens tredje och fjärde deltävlingar, de i Skellefteå och Malmö - och därmed har vi koll på alla de 32 bidrag som kommer att göra upp om att få representera Sverige på hemmaplan i vår.

På pappret tycker jag inte att startfältet känns särskilt upphetsande - varken wowfaktorn eller de riktigt stora namnen finns där. Det närmaste man kommer det är ett återförenat Army of Lovers som idag bekräftades som en av de tävlande akterna i den avslutande deltävlingen i Malmö. Bara en sådan sak som att Alexander Bard beskriver deras låt som om man kör Swedish House Mafia med Gangnam Style i en tvättmaskin med ett ton crack skruvar upp mina förväntningar en bit.

Å andra sidan vet jag också att bara namn och titlar säger väldigt lite om vad vi faktiskt kommer att möta i vår. Hur många såg till exempel en blivande eurovisionvinnare i Loreen när hon listades som deltagare så här dags ifjol? Jag är rätt övertygad om att fältet rymmer en hel del trevliga överraskningar! Om vi bara ser till namnen ser jag för min del särskilt fram emot Martin Rolinski som soloartist med en Thomas G:son-låt. G:son som för övrigt lyckats få med hela fem låtar i nästa års tävling!

Deltävling III i Skellefteå den 16 februari:
Eddie Razaz - Alibi (Peter Boström, Thomas G:son)
Amanda Fondell - Dumb (Freja Blomberg, Fredrik Samsson)
Ravaillacz (Tommy Körberg, Claes Malmberg, Johan Rabaeus, Mats Ronander) - En riktig jävla schlager (Kjell Jennstig, Leif Goldkuhl, Henrik Dorsin)
State of Drama - Falling (Göran Werner, Sebastian Hallifax, Emil Gullhamn, James Hallifax)
Janet Leon - Heartstrings (Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad)
Caroline af Ugglas - Hon har inte (Heinz Liljedahl, Caroline af Ugglas)
Martin Rolinski - Out of love (Thomas G:son, Andreas Rickstrand)
Elin Petersson - Island (Elin Petersson)

Kommentarer: Den tredje deltävlingen beskrivs av Christer Björkman som full av kära återseenden - som redan nämnde Rolinski, Caroline af Ugglas som gör ett nytt försök efter dundersuccén med Snälla snälla och Tommy Körberg  i ohelig allians med veterentrio och en låt med text av Henrik Dorsin. Övriga fältet består av vinnaren i Allmänhetens tävling, Elin Petersson, tillsammans med en rad bekantingar från diverse talangtävlingar: Idol-vinnaren Amanda Fondell, rockbandet State of Drama som vann Metro on stage tidigare i år, Janet Leon som deltog i första säsongen av TV4s Made in Sweden och Eddie Razaz som blev sex i Idol för tre år sedan. De båda senare har tungt meriterade låtskrivare i ryggen vilket definitivt haussar mitt intresse och jag tycker det är riktigt kul att Fondell är med. Vi har bara sett början av hennes karriär som jag gissar blir lång - ni har väl hört nysläppta singeln Bastard?

Deltävling IV i Malmö den 23 februari:
Ralf Gyllenhammar - Bed on fire (Ralf Gyllenhammar, David Wilhelmsson)
Therese Fredenwall - Breaking the silence (Terese Fredenwall, Simon Petrén)
Behrang Miri - Jalla Dansa Salwa (Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun)
Lucia Piñera - Must be love (Peter Kvint, Jonas Myrin)
Army of Lovers - Rockin' The Ride (Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn, Jean-Pierre Barda)
Ulrik Munther - Tell The World I'm Here (Peter Boström, Thomas G:son, Ulrik Munther)
Sylvia Vrethammar - Trivialitet (Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors)
Robin Stjernberg - You (Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas)

Kommentarer: Björkman säger att den sista deltävlingen handlar mycket om Army of Lovers och Ulrik Munther - Munther som ska försöka toppa förra årets i mina ögon lite otippade bronsplats. Jag hoppas att årets låt är lite roligare än Soldiers som inte riktigt funkade för mig. För övrigt pekar mycket mot ett musikaliskt spretigt malmöfält - från Mustasch-sångaren Ralf Gyllenhammar via bossadrottningen Sylvia Vrethammar till Kulturhusets konstnärlige ledare Behrang Miri, ni vet han som en smula förhastat kastade ut Tintin tidigare i år. Fältet övriga platser intas av Svensktoppen nästa-vinnaren Therese Fredenwall, True Talent-deltagaren Lucia Piñera och den senaste Idol-tvåan Robin Stjernberg. Av tradition brukar den sista deltävlingen såväl kännas stark på förhand som visa sig vara det när det verkligen gäller, men den här gången är det faktiskt den här åttan jag på förhand ser minst fram emot - med undantag för  Army of Lovers comeback.
De tävlar i Skellefteå och Malmö Reviewed by Pierre on 10:19:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.