Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

SVT har bekräftat att årets melodifestivalartister kommer att avslöjas i två presskonferenser kommande måndagar, den 19 och 26 november. De båda presskonferenserna kommer att sändas live från SVT Melodifestivalens webbplats med start klockan 10. Samtidigt spekulerar kvällspressen i vanlig ordning vilt om vilka de deltagande artisterna är - snart vet vi hur rätt de har!

Azerbajdzjan drar igång sin nationella uttagning Milli Seçim Turu nu på måndag! Återigen blir det i form av en talangtävling i maratonformat med 80 tävlande artister i shower som sänds varje vardag till dess att ett rejält nedbantat finalfält urkristalliserats nån gång på andra sidan nyår.

På Malta har de 182 inskickade bidragen nu bantats ned till 69. Bland kvarvarande artister märks svenske Idol-vinnaren Kevin Borg, medan det kryllar av svenska upphovsmän i listan - såväl etablerade veteraner som Thomas G:son som för mig helt obekanta namn. Nu återstår en sista sållning innan de 24 bidrag som kommer att få tävla i semifinalen avslöjas i en tvshow den 30 november.

Även i lördagens tredje deltävling i Litauen blir det svenskt deltagande. Ett av bidragen, Missing you, missing me med Berta Timinskaitė, en tidigare tävlande i litauiska The Voice, är nämligen skrivet av trion Eric Palmqwist, Erik Nyholm och Johan Gunnarsson.

San Marino har meddelat att man trots rykten om att man eventuellt står över kommer att skicka ett bidrag till Malmö nästa år. Det blir fjärde gången totalt och tredje året på raken som landet deltar i Eurovision Song Contest.

Tyskland har meddelat att man dumpar samarbetet med tvkanalen Pro7 som ansvarat för landets eurovisionuttagning de senaste åren. Det innebär bland annat att det inte blir en lång rad deltävlingar den här gången utan bara en enda direktsänd final som preliminärt kommer att gå av stapeln i februari.

Ingen eurovisionsäsong utan lite ukrainskt drama! Ukrainsk media hävdar nu att datumet för landets uttagning har flyttats från den 16 februari till den 23 december - vilket låter en smula märkligt eftersom man tar emot bidrag ända fram till dagen före, den 22 december. Stämmer uppgifterna har vi fem nationella finaler att se fram emot i december; de från Vitryssland, Albanien, Litauen, Schweiz och alltså Ukraina.
Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 17:23:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.