Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett svep över Eurovisioneuropa

I Vitryssland har man bestämt sig för att dumpa den tidigare utlovade semifinalen och i stället gå direkt på finalen den 7 december. I det tio bidrag starka startfältet märks Alena Lanskaya som ju vann förra årets uttagning men senare blev diskad efter att det avslöjats att rösterna manipulerats.

Armenien har bekräftat att man återkommer till Eurovision Song Contest 2013 efter att ha avstått deltagande i årets upplaga. Nästa års startfält börjar därmed utkristalliseras. Det enda återstående frågetecknet bland länderna som deltog i år är Slovenien som signalerat att det är möjligt att man står över av ekonomiska skäl.

Danska DR har avslöjat att Melodi Grand Prix kommer att ledas av en kvinnlig trio nästa år; TV-profilerna Lise Rønne, Louise Wolff och skådespelerskan Sofie Lassen-Kahlke. De båda förstnämnda var med och delade på värdskapet 2011 respektive 2012. Samtidigt avslöjar DR att man kommer att hålla på vilka de tävlande är ända fram till den 16 januari, veckan före finalen.

Biljettförsäljningen till säsongens upplaga av den finska uttagningen UMK har inletts, och den avslöjar att UMK kommer att dra igång den 27 december - de tolv tävlande väntas avslöjas i början av den månaden.

På Malta har man i år fått in rekordmånga bidrag till landets eurovisionuttagning, kanske en effekt av Kurt Callejas oväntade finalplats i våras. Siffran är 182, vilka nu kommer att gås igenom för att bantas ned till de 24 som kommer att få tävla i semifinalen.

Det albanska tvbolaget RTSH har avslöjat namnen på de 26 artisterna som kommer att tävla i Festivali i Këngës med start den 20 december. Bland de tävlande märks tidigare albanska representanterna Anjeza Shahini och Kejsi Tola.

I helgen är det dags för den första semin i Litauens eurovisionuttagning. Redan nu har det avslöjats vilka de åtta tävlande bidragen är. Här märks ett bidrag som skrivit som en hyllning till Loreen och - ett bidrag med svenska upphovsmän. Sacrifice som kommer att framföras av Gabrielius Vagelis är nämligen skriven av svenskarna Erik Nyholm och Niklas Hast tillsammans med nyzeeländaren Jim McCarthy. Ett preliminärt datum för finalen har också satts - den 20 december.
Ett svep över Eurovisioneuropa Reviewed by Pierre on 14:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.