Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Junior Eurovision Song Contest

Om precis en vecka, den 1 december, är det dags för den nionde upplagan av Junior Eurovision Song Contest - eurovisionsyskonet för deltagare i åldrarna 10 till 15 år!

Den här gången går tävlingen i Amsterdam trots att förra årets seger gick till Georgien - för även om tävlingen har många likheter med originalupplagan av Eurovision Song Contest så finns också ett gäng skillnader. En av dem är just att seger inte leder till värdskap. En annan att man, precis som förr i originaltävlingen, sjunger på sitt lands språk. En tredje sympatisk regel är ju att alla tävlande inleder omröstningen med 12 poäng i fickan.

Sveriges framgångar i tävlingen har varit rätt blygsamma hittills. En enda pallplats har det blivit - den tredjeplats Molly Sandén nådde med balladen Det finaste någon kan få 2006. Även i år representeras Sverige av en tjej med en ballad, för det blev ju trettonåriga Lova Sönnerbo som tog hem segern i Lilla Melodifestivalen i somras med Mitt mod som hon skrivit själv tillsammans med Lydia Westin och Janni Steffner. Vi håller givetvis ett par tummar för henne på lördag!

Bland övriga bidrag har jag fastnat för det ryska, Sensation med Lerika, en tjej som faktiskt tävlade förra året också men då för Moldavien. Låten är stompig danspop á la öststat med ett snyggt break och en stensäker Lerika - Sensation hade säkert kunna funka fint även i huvudtävlingen.

Junior Eurovision Song Contest sänds alltså den 1 december i SVT24 med start kl. 20.15. Missade du Lilla Melodifestivalen i somras har dessutom en ny chans redan nu ikväll då den sänds i repris i SVTB kl. 19. Vi kollar in årets ryska bidrag i JESC - Sensation:

De tolv tävlande med länkar till respektive bidrag:
1. Vitryssland: Egor Zheshko - A more-more (А море-море)
2. Sverige: Lova Sönnerbo - Mitt mod
3. Azerbajdzjan: Omar Sultanov & Suada Alekberova - Girls and Boys (Dünya Sənindir)
4. Belgien: Fabian Feyaerts - Abracadabra
5. Ryssland: LerikaSensation (Sensatsiya)
6. Israel: Kids.il - Let the Music Win
7. Albanien: Igzidora Gjeta - Kam një këngë vetëm për ju
8. Armenien: Compass Band - Sweetie Baby
9. Ukraina: Anastasiya Petryk - Nebo (Небо)
10. Georgien: Funkids - Funky Lemonade
11. Moldavien: Denis Midone - Toate vor fi
12. Nederländerna: Femke Meines - Tik Tak Tik
Inför Junior Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 16:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.