Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Polen och Portugal avstår Eurovision Song Contest nästa år

Länderna som vill vara med och tävla i Eurovision Song Contest nästa år har fram till nyår på sig att anmäla deltagande. Redan nu har de flesta av länderna vi är vana att se i tävlingen bekräftat att de kommer i Malmö, men nu i dagarna har också ett par länder meddelat att de valt att avstå.

Polen tog ju ett sabbatsår redan i år med motiveringen att man lade så mycket tid och pengar åt värdskapet för fotbolls-EM att det inte fanns plats för Eurovision Song Contest den här gången. Trots att det därför var väntat med en återkomst den här säsongen har det ansvariga tvbolaget TVP nu meddelat att man inte kommer att delta 2013 heller. Som anledning anges att Eurovision Song Contest nu handlar om mer show än tävling och att goda grannrelationer spelar alltför stor roll i tävlingsmomentet för att man ska vara intresserade av att delta. Det låter med andra ord som om man drar sig ur till följd av taskiga resultat. Polen har deltagit totalt sexton gånger sedan debuten 1994 - vid senaste deltagandet förra året blev Magdalena Tul sist i sin semifinal med Jestem.

Än mer överraskande är beskedet att även Portugal avstår från en tripp till Malmö nästa år. Landet har ju varit flitiga deltagare i tävlingen ända sedan debuten 1964. Hela 46 gånger har man skickat ett bidrag trots att de riktigt stora framgångarna uteblivit - man har aldrig lyckats komma högre i resultatlistan än den sjätteplats Lúcia Moniz nådde 1996 med O Meu Coração Não Tem Cor. För Portugals del anges nedskärningar i det ansvariga tvbolaget RTPs budget som anledning till avhoppet.

Återstår att se hur många deltagarländerna i Malmö blir till slut. Man har ju som sagt året på sig att anmäla deltagande och det har hänt åtskilliga gånger förut att länder som lämnat besked om att inte delta ändå gör det när allt kommer omkring. Bland de som ännu inte lämnat besked finns Slovenien som även de sägs tveka om deltagande av ekonomiska skäl - övriga som ännu inte lämnat besked är Makedonien, Spanien och Rumänien. Dessutom tvekar i vanlig ordning Slovakien trots att man tidigare meddelat att man kommer. Skulle alla dessa lämna positivt besked ser deltagarantalet ut att landa på 42 länder i Malmö.
Polen och Portugal avstår Eurovision Song Contest nästa år Reviewed by Pierre on 19:59:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.