Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bosnien hoppar av Eurovision Song Contest

Det bosniska tvbolaget BHRT har idag meddelat att Bosnien Hercegovina inte kommer att delta i Eurovision Song Contest i Malmö nästa år av ekonomiska skäl.

Trots att man så sent som tidigare i december gjorde en ansökan om deltagande har man nu enligt ett pressmeddelande tvingats ge upp planerna då man trots ansträngningar inte lyckats säkerställa förutsättningarna för deltagande med hänvisning till såväl tvbolagets egna budget som den ekonomiska situationen i landet i stort.

Bosnien Hercegovina har varit en flitig deltagare i tävlingen, först sedan 1961 som en del av Jugoslavien och därefter sedan 1993 som självständig stat. På senare år har de också hört till tävlingens mest framgångsrika länder, bland annat genom sin svit av tolv raka år av tävlande i finalen.

Det här var ett riktigt trist avhopp! Bosnien har varit trogna leverantörer av kvalitetsbidrag till tävlingen och flera av dem har blivit stora favoriter i min backlist av eurovisionbidrag. Dessvärre är det också kort om tid att hoppas på att de kan komma att ändra sitt ställningstagande även om jag tänker hoppas på ett litet eurovisionunder och en snabb återkomst.
Bosnien hoppar av Eurovision Song Contest Reviewed by Pierre on 13:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.