Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De tävlar i Österrike

Österrikarna har gnuggat bort de griniga minerna efter jumboplatsen i vårens semi och jobbar för fullt med att få till ett bidrag som kan lyckas bättre i Malmö. För att åstadkomma det har tvbolaget ORF den här gången dumpat omständliga nätomröstningar och i stället rakt på sak serverat en näve unga talanger som kommer att få göra upp i finalen av Österreich rockt den Song Contest den 15 februari; Yela, Elija, The Bandaloop, Natália Kelly och Falco Luneau.

Målet är att åter sätta fokus på vad man menar är tävlingens kärna; stora talanger med internationell konkurrenskraft och distinkta röster. De fem uttagna artisterna representerar vitt skilda genrer vilket ska ge den röstande tvpubliken stora möjligheter att välja vilken väg man ska gå för att nå målet:

Yela, eller Daniela Bauer som det står i passet, är 31 år gammal och född i Wien men boende i New York. Hon skriver egna låtar och är utrustad med en stor röst som passar hennes favoritgenre som hand i handske - soul. Hör till exempel hennes tolkning av Laura Branigans klassiker Self control.

21-årige Elija representerar rocken. Han belönade med pris som bästa nykomling på den österrikiska musikscenen 2009 och släppte sitt debutalbum Beautiful, but incomplete nu i år tillsammans med en singel som genast blev en hit - hör Out of use.

Tremannabandet the Bandaloop står för electropopen i startfältet. Bandet, som frontas av 34-åriga sångerskan Barca Baxant, gör dans och electro med konstnärliga ambitioner i avantgardistisk stil - hör till exempel Moving on.

Artonåriga Natália Kelly som är född i USA men uppvuxen i Österrike är mångsidig; som tolvåring vann hon en talangtävling som pianist, två år senare en annan som klassisk sångerska och nyligen syntes och hördes hon i österrikiska The Voice där hon visade upp en kraftfull röst som med förkärlek användes i r'n'b-nummer. Hör henne till exempel i Lady Gagas You and I som hon gjorde i The Voice.

Falco Luneau till sist är en 28-årig österrikare boende i Nederländerna. Österrikarna känner igen honom från deltagande i Star Mania, men det är i Nederländerna han hörts mest, bland annat har han prisbelönats som singer/songwriter och fått en liten hit med No One's Fool.

Nog finns det en hel del talang bland de här fem! Efter att ha kollat in dem en snabbis tror jag mest på singer/songwriter-Falco och soul-Yela - men allt lär hänga på låtarna de så småningom tävlar med i finalen. De väntas avslöjas i januari.
De tävlar i Österrike Reviewed by Pierre on 14:38:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.