Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

El Sueño de Morfeo tävlar för Spanien

Häromveckan avslöjade det spanska tvbolaget TVE att man tänker följa samma uttagningsprocess inför 2013 som man gjorde i år - det vill säga att man först internt utser en artist som sedan förses med en låt i en öppen final där tvtittarna och en jury delar lika på rätten att välja vinnarlåt bland ett knippe alternativ.

I en tvshow ikväll fick vi veta att man tänker skicka tremannabandet El Sueño de Morfeo till Malmö. Bandet, som består av David Feito, Juan Luis Suárez och sångerskan Raquel del Rosario har tio år på nacken och spelar rock med keltiska influenser. Bland annat har gruppen släppt fyra album och har tre singelettor på hemmaplan på meritlistan.

Deras tävlingslåt kommer att väljas bland fyra alternativ skrivna av gruppmedlemmarna själva - som också berättar att de redan har tre lämpliga låtar klara samtidigt som de utlovar att deras eurovisionbidrag kommer att vara troget deras stil. Låtarna kommer att presenteras i början av nästa år i god tid före tvshowen där vinnaren väljs ut. För att få en uppfattning om hur bandet låter kollar vi in en av de där listettorna, här är gruppens första stora hit Nunca volverá från 2005:
El Sueño de Morfeo tävlar för Spanien Reviewed by Pierre on 20:14:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.