Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett gäng eurovisionkortisar

Sitter du och väntar på att säsongens norska låtar ska släppas? Det brukar de ju göra vid ungefär den här tiden - men så inte den här gången, i år tänker NRK nytt. Istället kommer låtarna att släppas först tre dagar före respektive semifinal i ett särskilt införprogram i NRK. Semifinalerna går av stapeln den 16, 23 och 30 januari.

Nästa lördag blir eurovisionbidrag nummer två helt klart då det är dags för final i Schweiz uttagning Die Grosse Entscheidungsshow där tvtittarna tillsammans med en jury utser det schweiziska bidraget bland de nio finalisterna. Den här gången har man valt att ha en jury med fem medlemmar som alla har utländskt medborgarskap för att få in ett internationellt perspektiv på bidragen. En av dem är svenska Sanna Thöresson, dotter till Sveriges ambassadör i Schweiz.

2013 års franska bidrag kommer i vanlig ordning att utses internt. Den här gången har man tillsatt en särskild kommitté bestående av tolv representanter från olika delar av musikbranschen som har fått till uppgift att tillsammans vaska fram ett konkurrenskraftigt bidrag. Fokus den här gången sägs ligga på att hitta rätt låt snarare än senare års strategi att i första hand engagera en etablerad artist.

Även Makedonien har meddelat att deras bidrag åter kommer att utses internt efter succén i år då Kaliopi lyckades ta landet till sin första final på fem år. Bidraget förväntas att avslöjas i slutet av månaden eller i början på nästa.

Grannlandet Serbien frångår dock sin vana från senare år att utse bidrag internt. Den här gången blir det i stället en öppen uttagning under namnet Beosong. En semifinal med femton bidrag kommer att gå av stapeln den 2 mars följd av en final med de fem mest populära bidragen från semin dagen därpå, den 3 mars.

Den senaste tiden har media slagit på stora kristrumman sedan Polen och Portugal valt att inte ställa upp nästa år och det har spekulerats ganska vilt om hur många länder som kan tänkas dras sig ur i deras fotspår. För att få slut på spekulationerna har EBU meddelat att man kommer att släppa listan över deltagande länder redan före jul - och meddelat att man förväntar mellan 38 och 42 deltagarländer nästa år. Just nu ser vi ut att landa närmare 42 då Cypern trots alarmerande rapporter bestämt sig för att vara med och ryktet säger att även Grekland trots motigt läge kommer att representeras i Malmö.


Ett gäng eurovisionkortisar Reviewed by Pierre on 21:20:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.