Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ja till Frälsningsarmén - men nej till namnet och uniformerna

Efter att den schweiziska eurovisionuttagningen i lördags (se här) vanns av Heilsarmee, en sexmannagrupp från Frälsningarmén, med bidraget You and me ifrågasatte jag om de verkligen skulle komma att få tävla i Eurovision Song Contest i Malmö i vår med tanke på EBUs regel om att inga kommersiella, politiska eller liknande budskap i någon form är tillåtna att framföras i tävlingen.

Nu har EBU sagt sitt. De godkänner såväl bidraget som gruppen, men kräver att de uppträder utan uniformer och att de ändrar gruppens namn - Heilsarmee är just Frälsningarméns namn på tyska. Nu återstår att se om detta accepteras, man har fått till januari på sig att presentera en lösning. Skulle så inte bli fallet är det rimligt att budet går till finalens tvåa, J'avais rendez-vous med Carrousel. Jag passar på att visa videon till årets schweiziska bidrag, komplett med uniformer:

Ja till Frälsningsarmén - men nej till namnet och uniformerna Reviewed by Pierre on 16:56:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Krister från Finland17 december 2012 17:35

  Det var namnet och uniformerna som var cool i den låten.Tror den är för slätstruken utan det!

  SvaraRadera
 2. Skulle McDonalds ställa upp som sponsorer om de varken fick kränga burgare eller göra det under eget namn? Nä precis. Jag tror faktiskt de hoppar av.

  SvaraRadera
 3. @Pälle: Ja min första tanke var också att de hellre hoppar av än accepterar, det lät ju som att just sprida frälsis var en stor del av grejen för dem, men njaa... helt säker är jag inte. :)

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.