Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kroatien satsar på klapa till Malmö

I våras bestämde sig Portugal för att skicka ett bidrag i den inhemska traditionella stilen fado till Baku för att fira att fadon tagits upp på UNESCOs världsarvslista. Det tyckte tydligen Kroatien var en bra idé för efter att deras klapa nyligen sattes upp på världsarvslistan har man bestämt sig för att det ska bli ett bidrag inspirerat av den stilen som får åka till Malmö.

Klapan är melodisk och harmonisk a cappellasång med rötter i Dalmatien och har ofta ett tema om kärlek, vin, hemlandet eller havet. Tvbolaget HRT betonar dock att man inte i första hand vill skicka en klapa i traditionell mening, snarare en modern låt med klapaelement.

En jury om tre personer kommer att få förtroendet att plocka ut det bästa bidraget bland de inskickade förslagen och detta kommer sedan att paras ihop med en lämplig artist varefter det färdiga bidraget kommer att presenteras i mitten av februari.

Frågan är om det här är receptet för att bryta Kroatiens trista svit av tre raka stopp redan i Eurovision Song Contests semifinal. Själv vet jag väldigt lite om klapa, men tycker det låter intressant med en fusion mellan den och modernare tongångar.
Kroatien satsar på klapa till Malmö Reviewed by Pierre on 19:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.