Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Makedonien har valt artister

Jag bryter helgtystnaden för att meddela att ännu ett av deltagarländerna i Eurovision Song Contest har utsett artist. I en nationell nyhetssändning igår meddelades nämligen att Makedonien kommer att representeras av en udda duo i Malmö - Esma Redžepova och Vlatko Lozanoski.

Esma Redžepova som fyller 70 nästa år har ett helt gäng strängar på sin lyra. Förutom en livslång artistkarriär med 20 album och över 9'000 konserter i 30 länder i ryggen har hon agerat som skådespelerska i sex filmer och blivit nominerad för Nobels fredspris två gånger för sitt humanitära och filantropiska engagemang. Musikaliskt har hon mest gjort folkmusik med romska rötter - en av hennes låtar, Chaje Shukarije, fanns med på soundtracket till filmen Borat (hör den nedan till vänster).

27-årige Vlatko Lozanovski hördes först i den tvsända talangtävlingen Mak Dzvezdi för fem år sedan och har sedan dess haft en lyckosam fortsatt karriär som bland annat gett honom flera prestigefyllda priser hemma i Makedonien. Som försmak kollar vi videon till Nema den, nema nokj, en singel släppt i år (nedan till höger).

Duons tävlingslåt kommer även den att utses internt och presenteras i en tvshow under andra halvan av februari.

Makedonien har valt artister Reviewed by Pierre on 18:12:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.