Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Schweiz skickar Frälsningsarmén till Malmö

Ikväll avgjordes finalen i Schweiz uttagning till Eurovision Song Contest - Die Grosse Entscheidunggshow. Nio bidrag uttagna av tre tvbolag representerande landets tre största språk, tyska, franska och italienska, tävlade om att få flest röster från tvtittarna och därmed rätten att få representera Schweiz i Malmö i vår.

De nio bidragen gav stor musikalisk bredd, men det var ont om låtar som kändes rätt för eurovisionformatet. I stället verkade stor möda ha lagts på att plocka fram en kitschig gimmick - apkostymer, levande diskmaskiner och ett aerobicslag klädda för strippklubb - för att inte tala om bidraget som framfördes i Frälsningsarméns uniformer.

Resultatet avslöjades genom att man först avslöjade de tre som fått flest röster - Heilsarmee, Jesse Ritch och Carrousel - och därefter vinnaren. Det blev precis som jag trodde på förhand Heilsarmee som avgick med segern med sin You and me. Det här innebär att Eurovision Song Contests åldersrekord ser ut att ryka all världens väg i vår då en av de sex i gruppen hunnit fylla 94 och att vi får höra en lättrallad låt med Frälsningsarmén i Malmö - om de nu alls kommer att få åka dit.

Valet är nämligen kontroversiellt och diskutabelt eftersom politiska eller liknande budskap inte är tillåtna i någon form i Eurovision Song Contest och gruppen såväl går under den religiösa organisationens namn som uppträder i deras uniformer. Återstå att se hur EBU ställer sig till detta. Här är i alla fall kvällens överlägsna vinnarlåt, You and me:

Resultat:
1. Heilsarmee - You and me 37,54% av rösterna
2. Carrousel - J'avais rendez-vous 17.26%
3. Jesse Ritch - Forever & a day 11,75%
4. Melissa - The point of no return 9,72%
5. Chiara Dubey - Bella sera 9,04%
6. Nicolas Fraissinet - Lève-toi 6,55%
7. Anthony Bighead - Do the monkey 5,66%
8. Nill Klemm - On my way 1,69%
9. Ally - Catch me 0,79%
Schweiz skickar Frälsningsarmén till Malmö Reviewed by Pierre on 22:21:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.