Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Amandine Bourgeois tävlar för Frankrike i Malmö

Frankrike meddelade i december att man även den här gången tänker utse sitt eurovisionbidrag internt, den här gången med hjälp av en urvalsjury bestående dels av representanter från det arrangerande tvbolaget France 3 och dels av representanter från olika delar av den inhemska musikindustrin. Fokus den här gången sades ligga på att hitta rätt låt snarare än senare års strategi att i första hand engagera en etablerad artist.

Urvalsjuryn hade sitt möte förra veckan och under hela dagen idag har rykten från flera källor hävdat att det är klart - Frankrike kommer att representeras av sångerskan Amandine Bourgeois och låten L'enfer et moi, skriven av Boris Bergman och David Salkin, i Malmö. Ryktet bekräftades nu ikväll av France 3.

Bourgeois vann den sjätte upplagan av den franska Idol-klonen Nouvelle Star 2008 och har sedan dess släppt två kommersiellt mindre framgångsrika album, varav det senaste med titeln Sans Amour, Mon Amour förra våren. En snabb koll på hennes senaste alster gör mig inte särskilt exalterad - men man har ju å andra sidan sagt att årets fokus ligger på låten. I väntan på att tävlingsbidraget ska presenteras, här är senaste singeln Incognito:

Amandine Bourgeois tävlar för Frankrike i Malmö Reviewed by Pierre on 19:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.