Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

De två första finalisterna är klara i Finland!

Ikväll gick det första av två inledande heat i den finska eurovisionuttagningen UMK, Uuden musiikin kilpailu, av stapeln. Sex bidrag gjorde upp om de två första finalplatserna, tre bidrag gick vidare till ett uppsamlingsheat för en andra chans - medan ett bidrag fick lämna tävlingen.

Som schlagerbloggare har jag hunnit se ett helt gäng finska eurovisionuttagningar vid det här laget - men jag har aldrig blivit särskilt imponerad. Förrän nu. Att redan i ett första heat kunna presentera ett startfält där hälften av bidragen känns som tänkbara eurovisionbidrag är sannerligen inte illa - i något land.

Ett av bidragen lyste dock klart starkare än de andra i det här heatet. Jag är faktiskt helt såld på Mikael Saaris ballad We should be through vid det här laget och känner mig allt mer säker på att det är den som Finland bör skicka till Malmö i maj. Finländarna verkar dessutom vara inne på samma spår då han blev en av finalisterna ikväll tillsammans med Diandra, också hon en hygglig finalist (även om hon borde byta stylist).
Här är Mikael Saaris framträdande från ikväll och under det kvällens resultat:

Till final:
Mikael Saari - We should be through
Diandra - Colliding into you

Till uppsamlingsheat:
Last Panda - Saturday night forever
Iina Salin - Last night
Rautakoura - Ilmalaivalla

Utslagen:
Ilari Hämäläinen - Sytytä mut vaan
De två första finalisterna är klara i Finland! Reviewed by Pierre on 21:31:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Helt rätt bidrag gick vidare även om Diandra behöver en stylist och hennes mekaniska dansare snarast bör avlägsnas från scen.

    Nu gäller det bara att se till att Iina Salin hålls utanför finalen

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Nog var det rätt finalister, men jag ser gärna Iina Salin i finalen. Jag plockar mycket hellre bort Rautakoura.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.