Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fler ändringar i Andra Chansen

I december avslöjade SVT att man förändrar upplägget i Andra Chansen inför den här säsongen (se här) genom att dumpa de inledande duellerna och i stället köra en rak omröstning i den första omgången mellan de åtta tävlande bidragen, för att sedan låta kvarvarande bidrag göra upp om finalplatserna i seedade dueller. Detta för att minska risken för att de populäraste bidragen ställs mot varandra. Idag har man kompletterat med ytterligare förändringar.

Det tidigare turneringsträdet försvinner och istället kommer Christer Björkman att bestämma startordningen i Andra chansen efter den fjärde och sista deltävlingen i Malmö - startordningen i Andra Chansen bestäms därmed på samma sätt som i övriga deltävlingar.

Den första röstningsomgången blir alltså en rak omröstning mellan de åtta tävlande bidragen. Därefter får tre bidrag lämna tävlingen. Sedan går de fem kvarvarande bidragen vidare till en andra röstningsomgång där nya röster läggs till de som bidragen fått i den första röstningsomgången - varefter ytterligare ett bidrag sållas ut.

Återstående fyra bidrag gör upp i direkt avgörande dueller med nollställda räkneverk. Bidraget med flest röster ställs mot fyran medan tvåan ställs mot trean. Vilket bidrag som kommit på vilken plats avslöjas dock inte. Vinnarna av de duellerna går vidare till Melodifestivalens final.

I första och andra omgången kan tittarna rösta via telefon och SMS medan det enbart är telefonröstning som gäller i de avgörande duellerna.

De nya förändringarna innebär alltså att man stärker släktskapet med Melodifestivalens övriga deltävlingar samtidigt som man ytterligare försäkrar sig om det verkligen blir de populäraste bidragen som kniper de sista finalplatserna.

Källa: SVT.
Fler ändringar i Andra Chansen Reviewed by Pierre on 16:28:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Fattar inte varför de inte löper linan ut och tar bort duellerna HELT, nu är det ju ändå bara dom som skiljer mot en vanlig deltävling.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.