Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fredrik Kempe för Storbritannien?

I vanlig ordning har det varit stort hemlighetsmakeri omkring Storbritanniens bidrag till Eurovision Song Contest, men enligt Aftonbladet är det nu klart att Storbritannien även i år kommer att representeras av ett svenskt bidrag i Eurovision Song Contest. Det handlar om Girls Aloud-sångerskan Kimberly Walsh som enligt uppgifterna kommer att tävla med en låt skriven av Fredrik Kempe.

Tjejgruppen Girls Aloud har haft ett tjugotal topp tio-placerade singlar hemma i Storbritannien de senaste tio åren - men har aldrig riktigt lyckats få till det här i Sverige. Kimberly har förutom framgångarna med Girls Aloud synts som programledare i TV, spelat rollen som Fiona i musikalversionen av Shrek i London och nyligen blev hon finalist i den brittiska motsvarigheten till Let's Dance, Strictly Come Dancing. Alldeles runt hörnet väntar hennes debutalbum som soloartist, ett coveralbum med musikallåtar, men med två nyskrivna låtar från svenska teamet Fredrik Kempe, Per Magnusson, David Kreuger och Sharon Vaughn.

Brittiska BBC har inte kommenterat uppgifterna, men om de stämmer tycker jag det är riktigt kul nyheter - även om det ju är en smula märkligt att musiknationen Storbritannien ska behöva anlita svenska låtskrivare. Jag har i flera år hoppats att Girls Aloud någon gång kommer att ställa upp för Storbritannien och vad Fredrik Kempe går för som låtskrivare i det här sammanhanget vet vi ju redan.

I väntan på besked om Aftonbladets uppgifter stämmer kollar vi Something new med Girls Aloud - och Kimberly - englandstvåa förra året:

Källa: Aftonbladet.
Fredrik Kempe för Storbritannien? Reviewed by Pierre on 11:49:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Alltså gnäll är väl aldrig kul men FYYYYYY FAAAAAAAN va tråkigt när låtskrivarna kommer från andra länder än det tävlande landet. Jag är inte mycket för förbud egentligen men detta borde vara förbjudet. Hela tanken med ESC raserar totalt

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Ja, precis som jag kommenterade ett annat inlägg nyligen så är jag benägen att hålla med. Jag hade gärna sett en regel som begränsade vem som får tävla för vilket land. Precis som du tycker jag att en del av tanken med tävlingen faller när länderna inte representeras av tävlande från det egna landet.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.