Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Låtarna i Norges andra deltävling

Förra veckan blev jag en smula besviken när de sju bidragen i den första deltävlingen av norska Melodi Grand Prix presenterades. De stora höjdpunkterna var helt frånvarande och inte blev det bättre när norrmännen satte sig för att rösta. Nu är det dock dags för nya möjligheter - ikväll presenterades ett nytt knippe låtar, de som kommer att tävla i den andra deltävlingen i Florø nu på lördag.

I lördagens startfält finns stjärnglans i form av Alexander Rybak, men den här gången tävlar han som låtskrivare åt 18-åriga Annsofi Pettersen som tagit hem en bronspeng i norska X-Factor. Den här gången handlar det om en ballad - men fiolen finns med den här gången också. I övrigt märks Hans-Erik Dyvik Husby, mer känd som Hank von Helvete, sångare i rockbandet Turbonegro och electropopartisten och Idol-tvåan Margaret Berger

Efter en första genomlyssning tycker jag det börjar luta åt att årets upplaga av Melodi Grand Prix är riktigt svag - här råder en akut brist på hookar och refränger, faktiskt i ännu större utsträckning än i den första deltävlingen. Jag har faktiskt svårt att plocka en enda låt jag gärna ser i finalen. Nu vill det nog till att de sparat det bästa till sist...

Du kan lyssna på alla de sju bidragen via NRKs hemsida här.

Startfältet i deltävling II lördagen den 26 januari i Florø:
Martin Blomvik - Det vakje mi tid (Martin Blomvik, Bjørn Johan Muri, Mats Weinholdt)
Annsofi - I'm With You (Alexander Rybak)
Shackles - On hold (Silya Nymoen, KeiOne, John Lundvik)
Hans-Erik Dyvik Husby - No One (Josefin Winther, Magnus Åserud Skylstad)
Fjellfolk - Ulvetuva (Trym Bjønnes)
Haji - Shine With Me (Haji, Morad Aziman)
Margaret Berger - Feed You My Love (Karin Park, Robin Lynch, Niklas Olovson)
Låtarna i Norges andra deltävling Reviewed by Pierre on 20:38:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Håller med dig om att förra veckan kändes väldigt svag och att det tyvärr känns likadant även den här veckan. Skillnaden för mig den här veckan är dock att jag hittat en bra låt och det är Hans-Erik Dyvik Husby - No One. Den växer alltmer.

    Sen är det en låt till som kan bli allt från jättebra till helt värdelös. Allt hänger på framträdandet ikväll och det är Margaret Berger - Feed You My Love. Så länge inte Martin vinner så är det ok.

    Känner ändå att Norge ändå är lite bättre än Danmark i år om nu det ska vara något bra betyg.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.