Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Melodifestivalens scen 2013

Med mindre än två veckor kvar till Melodifestivalens premiär presenterade SVT idag det här årets scen. Scenografin kännetecknas enligt SVT den här gången av inramning, stora ytor och LED-belysning - och en catwalk med en extra viktig roll i artisternas nummer.

Årets scen har större ytor och färre nivåer än tidigare års scener berättar Viktor Brattström som arbetat fram scenografin tillsammans med Frida Arvidsson. Utgångspunkten är inramning, vilket skapas med hjälp av tre LED-belysta balkar på scenen. Scenen ringas in av LED-belysta sidor längs med balkarnas fötter och knyter ihop inramningen. Finalscenen i den betydligt större Friends Arena får samma utgångspunkter men utökas med ytterligare en balk och större ytor för en mäktigare effekt.

Catwalken är längre än tidigare och sträcker sig i en böjd form från greenroom baktill på parkett fram till scenen. Den fungerar som en förlängning av artistpresentation och framträdande. Dessutom kommer vi kunna få extra bra kameravinklar och lättare att urskilja konturer medan artisten går på catwalken, säger Daniela Ahlén, assisterande producent för Melodifestivalen. Catwalkmoment, artistpresentation och framträdande kommer alltså att hänga ihop och tillsammans utgöra ett nummers helhet.

Upplägget för användadet av catwalken ser ut såhär:
- Så fort programledarna har påannonserat artist och bidrag släcks arenaljuset ned och artisten startar i ett extremt motljus.
- Artisten går på catwalken till egen vald musik.
- Ett stilistiskt filmat presentationsinslag som förmedlar hur artisten mår och tänker visas.
- Under inslaget hinner artisten ta sig fram till en punkt som täcks av ett extremt ljusnedslag som kallas för Gods finger.
- Från den punkten kommer Gods finger att följa artisten hela vägen till scenen.
- När artisten är ungefär 20 sekunder ifrån scenen kommer man att gå över till ett till presentationsinslag som förmedlar en fantastisk känsla med naturlig övergång till framträdandet.
- Inslaget avslutas och övergår till det som kallas Beautykamera och ger en totalbild.
- Bidraget presenteras, applåder följer och artistens framträdande tar vid.

Såhär i ord och ett par skisser tycker jag det både låter och ser riktigt maffigt ut - om en dryg vecka vet vi hur det tar sig ut live!
Skiss på scenen
Exempel på arenaskiss, här från Malmö Arena
Källa: SVT.
Melodifestivalens scen 2013 Reviewed by Pierre on 17:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.