Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Pernilla Månsson Colt leder semifinallottningen

Den 17 januari går det officiella startskottet för Eurovision Song Contest. Då lämnar nämligen Bakus borgmästare Hajibala Abutalybov symboliskt över värdskapet för Eurovision Song Contest till Kent Andersson, borgmästare i Malmö.

Av större intresse är kanske att Eurovision Song Contests semifinaler lottas vid samma tillfälle, under ledning av Pernilla Månsson Colt. Länderna som tävlar i semifinalerna kommer då att få veta i vilken av de båda semifinalerna man kommer att tävla samt om man tävlar i den första eller andra halvan av respektive semifinal. Tre länder har dock redan fått veta i vilken semi man tävlar. För att undvika ett snedvridet tryck på biljettförsäljningen bestämdes nämligen att Danmark och Norge kommer att tävla i vars en semifinal. Lotten avgjorde att Danmark kommer att tävla i den första semin, medan Norge tävlar i den andra. Israel tävlar i den andra semin på grund av en nationell helgdag när den första semin går av stapeln.

Det kommer också att lottas i vilken av semifinalerna som the Big Five; Italien, Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Spanien samt värdlandet Sverige kommer att rösta i. Hela lottningen kommer att sändas live på nätet via SVT Melodifestivalen med start kl 14.00.

I vanlig ordning är alla länder på förhand indelade i lottningstrupper baserat på deras röstningsmönster under de senaste nio åren i syfte att minimera effekten av kompisröstande. Så här ser den indelningen ut i år:

Pott 1: Albanien, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Schweiz, Serbien.
Pott 2: Estland, Finland, Irland, Island, Lettland, Litauen.
Pott 3: Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Ryssland, Ukraina, Vitryssland.
Pott 4: Belgien, Bulgarien, Cypern, Grekland, Malta, Nederländerna.
Pott 5: Moldavien, Rumänien, San Marino, Slovenien, Ungern, Österrike.

Startordningen i Eurovision Song Contest kommer dock inte kommer att lottas. Nytt för i år är ju att det arrangerande tvbolaget, i år SVT, får ansvaret att själva sätta ihop startordningen. Läs mer om detta här;
Ingen lottning av startordningen i Malmö! och
Hur viktig är startordningen i Eurovision Song Contest?
Pernilla Månsson Colt leder semifinallottningen Reviewed by Pierre on 15:50:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.