Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Thomas G:son gör Georgiens eurovisionbidrag

På nyårsafton meddelade det georgiska tvbolaget MTV att man kommer att skicka duon Nodiko Tatishvili och Sopho Gelovani till Malmö i vår efter ett internt val. Nu kompletteras uppgifterna med att man engagerat Thomas G:son, de svenske eurovisiongurun som ju är en av männen bakom Euphoria, för att ta fram ett vinnarbidrag åt den georgiska duon.

G:son har tidigare representerat fyra länder (Sverige, Norge, Danmark och Spanien) med sammanlagt sju bidrag i Eurovision Song Contest, skrivit hittills 36 melodifestivalbidrag samt ytterligare ett tjugotal bidrag som tävlat i andra länders nationella uttagningar. I årets melodifestival har han med fem bidrag och han är också upphovsman till ett av bidragen i Maltas uttagning.

För Aftonbladet berättar G:son att Titeln är inte klar än och jag har inte spelat in med de tilltänkta artisterna än, men det låter bra och det är en ballad samtidigt som han hintar om att han har ytterligare ett bidrag med i årets eurovisioncircus.

Oh well, såväl Georgien som G:son är givetvis att gratulera även om jag fortsätter att förhålla mig kluven till senare års tsunami av svenska upphovsmän som representerar andra länder i Eurovision Song Contest. Förra året hade tio av de tävlande bidragen i Baku svenska upphovsmän.

Thomas G:sons tidigare eurovisionbidrag:
2001 Friends - Listen to your heartbeat (för Sverige, femma i finalen)
2006 Carola - Invincible (för Sverige, femma i finalen)
2007 Guri Schanke - Ven a bailar conmigo (för Norge, artonde plats i semifinalen)
2007 D'Nash - I love you mi vida (för Spanien, tjugonde plats i finalen)
2010 Chanée & N'evergreen - In a moment like this (för Danmark, fjärde plats i finalen)
2012 Pastora Soler - Quédate conmigo (för Spanien, tionde plats i finalen)
2012 Loreen - Euphoria (för Sverige, första plats i finalen)

Media: Aftonbladet.
Thomas G:son gör Georgiens eurovisionbidrag Reviewed by Pierre on 12:39:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Varför kluven?

  SvaraRadera
 2. @Andreas: Å ena sidan är det givetvis jättekul med framgångarna för svenska låtskrivare - och jag har svårt att höra för mycket av t.ex. Thomas G:sons verk, men å andra sidan blir det lite på bekostnad av tanken om länder som tävlar mot varandra med det bästa de kan erbjuda.

  SvaraRadera
 3. Håller med, det borde finnas en regel mot det. Hur roligt är det på en skala att en svensk låt tävlar för Georgien, hur bra den än är? Eller att en massa låtar egentligen kommer från samma land?

  SvaraRadera
 4. @Katja: Jag gissar att frågan har diskuterats i EBU - det hade varit intressant att höra vad som sades! För min del skulle jag inte bli ledsen om en sådan regel infördes.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.