Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Valentina Monetta tävlar för San Marino - igen!

Förra året var San Marinos bidrag The Social Network Song (Oh Oh – Uh - Oh Oh) med Valentina Monetta ett av de mest omtalade inför tävlandet i Baku. Inte för att låten var fantastisk (åtminstone inte i en positiv mening) utan för att kompositören, veteranen Ralph Siegel, först skrivit en rätt snaskig text om allas vårt sociala nätverk Facebook vilket ledde till att EBU tvingade honom att skriva om texten så att varumärket utelämnades. Resultatmässigt slutade det med en blygsam fjortondeplats i semifinalen - men inte desto mindre det lilla landets hittills bästa placering i tävlingen.

När det sanmarinesiska tvbolaget SMRTV idag höll presskonferens för att avslöja årets bidrag visade det sig att man av någon märklig anledning fått mersmak för både Monetta och Siegel - de får nämligen förtroendet att representera San Marino även i Malmö! Den här gången heter bidraget Crisalide i den italienska originalversionen och Chrysalis i den engelska, komponerad av Siegel och med text av Mauro Balestri.

Låten sägs vara i italiensk stil och inledas som en ballad för att sedan öka i tempo till en poplåt under den andra halvan - men exakt hur den låter får vi vänta med att höra. Låten kommer att premiärspelas först vid ett senare tillfälle i en särskild tvshow.

Vad säger man? San Marino verkar gå in för att profilera sig som tävlingens slasktratt, men ännu en stund kan vi åtminstone leva på hoppet att årets låt inte är fullt så mycket av spekulativt dravel som förra årets. Så här lät Monetta i Baku:

Valentina Monetta tävlar för San Marino - igen! Reviewed by Pierre on 11:28:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.