Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ytterligare två finalister klara i Finland

Ikväll var det dags för det andra av två inledande heat i finska uttagningen till Eurovision Song Contest, UMK, Uuden musiikin kilpailu. Sex nya bidrag gjorde upp om ytterligare två finalplatser, tre bidrag gick vidare till nästa veckas uppsamlingsheat för en andra chans - medan ett bidrag fick lämna tävlingen helt och hållet.

Om jag var imponerad av startfältet förra veckan så kände jag mig rätt mycket ljummare inställd till kvällens som helhet. Ett rejält undantag fanns dock. Krista Siegfrieds lyckades förena attityd och utstrålning med precis rätt mått av glimt i ögat i tuggummipoppiga Marry me - ett recept som kan räcka långt. För mig räckte det i alla fall definitivt för att bli kvällens klara favorit.

Den röstande juryn var dock inte helt på min linje utan placerade henne som trea bakom det unga rockbandet Arion och de fyra bröderna i Great Wide North. Med hjälp av telerösterna (som inte redovisades) skipades dock rättvisa och hon knep en av finalplatserna tillsammans med Arion - medan Atlético Kumpula lika rättvist fick lämna tävlingen. Här är Krista Siegfrids:

Till final (siffrorna anger juryns poäng, telerösterna redovisas inte):
Arion - Lost 35
Krista Siegfrids - Marry me 34

Till uppsamlingsheat:
Great Wide North - Flags 36
Lucy Was Driving - Dancing all around the universe 26
Elina Orkoneva - He's not my man 26

Utslagen:
Atlético Kumpula - Paperilyhty 28

Ytterligare två finalister klara i Finland Reviewed by Pierre on 21:37:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Ibland undrar man om det är sant eller inte det man ser och hör. Här har Finland fem helt ok låtar och en plastig dynglåt och så vinner plasten. Marry me var kvällens i särklass sämsta bidrag. Helt chockad just nu. Förra veckan var det rätt låtar men inte ikväll.

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Haha... smaken är som baken. Jag tycker både Arion, Great Wide North och Elina var helt ok, men inget som skulle kunna funka i Eurovision. Övriga går bort helt. Däremot håller jag med dig om att resultatet blev helrätt förra veckan!

  SvaraRadera
 3. Tycker nog att Marry Me är helt ok låt - däremot håller jag inte med om att det skulle funka i ESC. Det var en del år sedan detta gick hem. Rockefeller street var ju något liknande låtmässigt, visst final men sedan var det såklart tvärstopp....
  /Tony

  SvaraRadera
 4. @TonyBaloba: Nej, det är ju inte låten Finland ska välja i år - den hörde vi ju förra veckan! :-D

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.