Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cascada representerar Tyskland i Malmö!

Kvällens final av Tysklands eurovisionuttagning Unser Song für Malmö från TUI Arena i Hannover lär räknas till säsongens allra bästa när det så småningom blir dags att summera - vi fick en riktigt proffsig och ambitiös produktion, ett knippe riktigt starka låtar, framträdanden av både Loreen och Lena Meyer-Landrut och inte minst en fantastisk programledare i Anke Engelke.

Vi fick dessutom en spännande vinnare efter en likaledes spännande omröstning som hela tiden böljade fram och tillbaka. De tre röstande grupperna höll nämligen inte alls med varandra. Omröstningen som hållits på nio lokala radiostationer resulterade nämligen först i en rätt chockerande tolvpoängare till LaBrassBanda. Juryn gav sedan sin tolva till Blitzkids.mvt innan tittarna till slut avgjorde när de gav sin tolva till Cascada. Då Cascada redan var juryns trea och radiostationernas tvåa stod det klart att det blir Glorious med Cascada som representerar Tyskland i Malmö!

Jag tycker det är ett riktigt kul val! Förutom att Cascada ju redan är ett välkänt namn som lär dra uppmärksamhet till tävlingen så är Glorious en lättillgänglig och skön poplåt med goda utsikter att skrapa ihop ett rejält gäng tyska poäng i Malmö. Så här såg det ut när Glorious framfördes ikväll:

Resultat (radiostationernas poäng + juryns poäng + tittarnas poäng):
1. Cascada - Glorious 10 + 8 + 12 = 30 poäng
2. LaBrassBanda - Nackert 12 + 1 + 10 = 23
3. Söhne Mannheims - One Love 7 + 5 + 5 = 17
4. Nica & Joe - Elevated 4 + 4 + 8 = 16
5. Saint Lu - Craving 0 + 10 + 6 = 16
6. Blitzkids mvt. - Heart On The Line 1 + 12 + 2 = 15
7. Ben Ivory - The Righteous Ones 6 + 7 + 0 = 13
8. Betty Dittrich - Lalala 8 + 0 + 4 = 12
9. Finn Martin - Change 3 + 6 + 3 = 12
10. Die Priester feat. Mojca Erdmann - Meerstern, sei gegrüßt (Ave Maris Stella) 2 + 0 + 7 = 9
11. Mobilée - Little Sister 5 + 3 + 0 = 8
12. Mia Diekow - Lieblingslied 0 + 2 + 1 = 3
Cascada representerar Tyskland i Malmö! Reviewed by Pierre on 22:34:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. helt rätt val, det här får vi se upp för ;) gillar det här

  SvaraRadera
 2. Så har då ytterligare ett land sitt bidrag klart till ESC. Det här bidraget är det första som jag räknar som chanslöst till segern i Malmö. Inte för att det är dåligt för det tycker jag inte. Däremot kan jag inte minnas ett enda tillfälle då samma typ av låt har vunnit ESC två år i rad. Rätta mig om jag har fel. Just av den anledningen tror jag Tyskland kan glömma allt vad segerfunderingar är.

  SvaraRadera
 3. @Anonym: Nej jag tänker precis lika - det ska väldigt mycket till för att det här ska kunna vinna, det brukar aldrig funka med samma typ av låt två år på raken. Däremot tycker jag nog det finns fler låtar som är chanslösa bland de redan valda... ;)

  SvaraRadera
 4. Fel val. Värdelös låt. Casca-da sjunger we are young och ser ut som en normalbyggd 40-åring. (Att gå i trappor - ger också minuspoäng)Tyskland är chanslöst. Hittills gillar jag nog Norge mest. Än har vi inte sett en ESCvinnare.

  SvaraRadera
 5. @Anonym: Tycka vad man vill om låten, men rätt ska vara rätt: Natalie sjunger we are young at heart - en rad hon hade kommit undan med om hon så vore 78 bast. Hon är för övrigt 31.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.