Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ett smakprov på Kroatiens bidrag

Det kroatiska tvbolaget HRT avslöjade redan i december att man i år vill uppmärksamma att den inhemska traditionella genren klapa, en melodisk och harmonisk a cappellasång med rötter i Dalmatien, nyligen tagits upp på UNESCOs världsarvslista genom att skicka ett sådant bidrag till Malmö. En inbjudan gick ut till kompositörer att skicka in bidrag i den stilen varefter en jury valde ut Mižerja, skriven av Goran Topolovac.

Bidraget arrangeras av Mojmir Čačija som också fått i uppdrag att sätta ihop ensemblen som ska framföra bidraget i Malmö. Idag avslöjades namnen på de sex som kommer att ingå i gruppen, samtidigt som ett kort smakprov av låten framfördes i en nyhetssändning. Gruppen som går under namnet Super Klapa består av två tenorer, två barytoner och två basar; Marko Škugor, Ante Galić, Nikša Antica, Leon Bataljaku, Ivica Vlaić och Bojan Kavedžija. Det är inte mycket vi får höra i klippet nedan, men nae, jag tror nog inte kroaterna sitter på en eurovisionvinnare i år:

Ett smakprov på Kroatiens bidrag Reviewed by Pierre on 20:23:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Jag är själv från den delen av landet, men tycker inte detta passar till Eurovision... Tråkigt att dom varje år skickar dåliga låtar

    SvaraRadera
  2. Förra året gillade jag kroatiens låt nébo. Tyckte väldigt fin.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.