Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final på Irland

Ikväll väljer Irland sitt eurovisionbidrag i en specialupplaga av talkshowen The late late show under ledning av programledaren Ryan Tubridy. På plats finns också en panel bestående av Marty Whelan, Bill Hughes och Evelyn O'Rourke som kommer att kommentera kvällens fem tävlande - och de finländska eurovisionvinnarna Lordi som kommer att framföra sin Hard Rock Hallelujah.

Man har använt samma metod som under de senaste två åren för att plocka fram årets tävlande - tvbolaget RTÉ valde ut fem mentorer hämtade från olika delar av den irländska musikscenen och gav dem uppdraget att plocka fram vars ett färdigt paket av låt och artist för att sedan lotsa dem fram mot kvällens final. Resultatet är i år rejält blekt tycker jag. Hur man än väljer ikväll tror jag inte man hamnar ens i närheten av en åttonde eurovisionseger i maj utan får snarare vara nöjda om man ens lyckas ta sig till final.

Vinnaren kommer att utses med hjälp av 50% tittarröster och 50% röster från fem regionala jurygrupper i Cork, Limerick, Galway, Sligo och Dublin. Du kan se finalen live här med start kl. 22.30 ikväll - så här tycker och tror jag om de tävlande:

1. Inchequin - Son Kez/The Last Time (Hugh O'Neill, Sinead Bradley) Mentor: Shay Healy
Fältet inleds med ett av de mer intressanta bidragen, framfört av femmannabandet Inchequin som gjort till sitt trademark att kombinera traditionell irländsk musik med turkisk dito - tre av medlemmarna i bandet har turkiska rötter. Med åtta album i ryggen är de också startfältets mest rutinerade akt. Jag tycker deras låt är helt ok - det låter irländskt, organiskt och alldeles på riktigt. Hooken sitter i de turkiska titelorden - och det kan räcka till seger ikväll.

2. Aimée - Crashing Down (Robert Grace) Mentor: Mark McCabe
Aimée med efternamnet Fitzpatrick är bara 17 år. Hon går sista året på gymnasiet och siktar på en karriär inom sång och dans. Det sistnämnda lär det dock inte bli mycket utrymme för ikväll då hon tävlar med fältets enda ballad. Jag gillar den första minuten av låten - men sedan avtar intresset när man inser att man redan hört allt. Knappast en vinnare ikväll.

3. Zoë Alexis Bohorquez - Fire (Lauren White, Niall Mooney, Willie Weeks) Mentor: Niall Mooney
Zoë har redan hunnit visa upp sig för irländarna som både skådespelerska, dansare och sångerska, det senare som bland annat medlem i gruppen UndergrounD som vann pris som årets nykomling i den irländska motsvarigheten till vår Grammisgala 2010. Att döma av vad hon gjort förut verkar Zoë ha en del stjärnkvaliteter - men det räcker inte långt om man inte får vettigt material att jobba med. Låter bygger inledningsvis upp fint till en obefintlig refräng för att sedan dö repetitionsdöden.

4. Ryan Dolan - Only Love Survives (Wez Devine, Ryan Dolan) Mentor: Stuart O'Connor
Ryan är en singer/songwriter som bland annat agerat förband åt de två senaste årens irländska representanter Jedward. Även hans mentor Stuart O'Connor har en koppling till eurovisiontvillingarna - han arrangerade deras eurovisionbidrag Waterline förra året. Jag utesluter inte att de kan få fler gemensamma nämnare ikväll. Jag gillar nämligen Only love survives - en lättillgänglig poplåt med drivande basgång byggd omkring Ryans röst. Kan han leva upp till studioversionen live så är det här en mycket möjlig vinnare ikväll.

5. Kasey - Kiss Me (Drax) Mentor: Mairead Farrell
Kasey Smith var tidigare en av medlemmarna i tjejgruppen Wonderland, ett projekt iscensatt av Kian Egan från Westlife och Louis Walsh, känd t.ex som Westlifes manager och som domare i brittiska X Factor. Här tävlar hon med ett stycke hopplöst stereotyp europop. Det låter billigt och helt linjärt - Kasey trampar vatten till en basgång under tre minuter och lära vara stenkörd ikväll.
Inför final på Irland Reviewed by Pierre on 13:44:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. För mig finns det bara två låtar:

    Inchequin - Son Kez/The Last Time
    Ryan Dolan - Only Love Survives

    Den första av dem är märklig. Varje gång jag sätter på låten känner jag att den inte är något speciellt men i slutet av låten känner jag att där är något. Sätter på den igen och plötsligt gillar jag den skarpt. Detta händer varje gång

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.