Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Melodifestivalens andra deltävling

Snart dags för Melodifestivalens andra deltävling - och nu är kvällens bidrag släppta i de 2 minuter och 30 sekunder långa versionerna. Jag har självklart lyssnat igenom dem, samtidigt som det är fullt upp med att fixa sig färdig inför kvällen - den här gången befinner jag mig ju på plats i Scandinavium. Förutom att det ju är perfekt uppladdning inför kvällen vidhåller jag att det här är både ett klart starkare och ett klart jämnare startfält än förra veckans.

Det känns riktigt svårt att tippa. Spelbolagen verkar ju övertygade om att det blir Sean Banan och Anton Ewald som kniper finalplatserna. Jag är inte alls lika säker på det. Visst är EuroviSean stor som ett hus hos kidsen - men det räckte ju inte förra året - och Antons låt är visserligen en personlig favorit, men jag undrar om den inte är lite för indirekt för att hålla för en direktplats till finalen. Hoten är ju flera och starka; Joacims Cans folkliga allsångsrefräng i Annelie och de svenska hemmafruarnas upphottade schlager ser jag själv som de starkaste men folk omkring pratar sig samtidigt varma för både Louise Hoffsten och Segerstedt/Damli, vars låtar jag förhåller mig sval till. Jag vill dessutom utförda skrällvarning på Felicia Olsson - går hon igenom rutan ikväll så kan det räcka riktigt långt - och då har vi ju täckt in nästan hela fältet som tänkbara kandidater.

Döm själva, här är länkar till de åtta bidragen 2.30-klipp:


1. Anton Ewald - Begging (Fredrik Kempe, Anton Malmberg Hård af Segerstad)
2. Felicia Olsson - Make me no 1 (Amir Aly, Henrik Wikström, Ingela Pling Forsman, Maria Haukaas Mittet)
3. Joacim Cans - Annelie (Joacim Cans)
4. Swedish Housewives On top of the world (Peter Boström, Thomas G:son)
5. Erik Segerstedt & Tone Damli - Hello goodbye (Robin Fredriksson, Mattias Larsson, Måns Zelmerlöw)
6. Louise Hoffsten - Only the dead fish follow the stream (Louise Hoffsten, Sandra Bjurman, Stefan Örn)
7. Rikard Wolff - En förlorad sommar (Tomas Andersson Wij)
8. Sean Banan - Copacabanana (Sean Banan, Ola Lindholm, Hans Blomberg, Joakim Larsson)
Inför Melodifestivalens andra deltävling Reviewed by Pierre on 15:15:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Hoppas på Erik och Tone :) Men det är väldigt ovisst inför kvällen. Tror kanske Cans med sin Annelie kan skrälla lite och knipa en direkt plats till finalen. Det skulle inte göra mig särskilt mycket. En ganska bra och trevlig låt.

    SvaraRadera
  2. Finns bara en låt med lite klass och det är Felicia Olsson - Make me no 1. Men vad hjälper det då den här tävlingen alltmer utvecklar sig till en barntävling och då finns det bara två tänkbara. Anton och bananen. Felicia är för okänd och inget för kidsen.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.