Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför Melodifestivalens fjärde deltävling

Det är snart dags för Melodifestivalens fjärde deltävling - där vi tar oss an årets åtta sista låtar! Det är inte utan att man börja känna ett visst pirr i magen inför säsongens avslutning... vem kommer egentligen att ta hem segern till slut? Vi lär få en del ledtrådar till det ikväll.

Men först är det nog läge att konstatera att Sverige inte kommer att ta hem segern i Eurovision Song Contest på hemmaplan i vår. Om det nu rådde några tveksamheter om det. Vi har helt enkelt inte några låtar av den kalibern i årets melodifestivalupplaga. Det betyder dock inte att det är kört att få en hyggligt bra placering - och jag tycker nog att par sådana alternativ tävlar ikväll.

Ulrik Munther har ju framställts som något av en frälsare inför den sista deltävlingen - och nog har han också ett bidrag med potential att både ta hem segern om två veckor OCH ge Sverige en vettig eurovisionplacering. Märkligt nog tror jag kvällens deltävling är största hindret på vägen dit. Hans arenapop med paralleller till både Coldplay och allra främst U2 har ett brett tilltal liksom Ulrik har en bred fanbas, men frågan är om låten lever upp till de förväntningar tittarna lärt sig ha på bidraget som startar sist. Jag hoppas det, för Tell the world I'm here är väl värd en plats i finalen även om jag faktiskt tycker att låten är en smula väl tillrättalagd för min egen smak. Jag hoppas - och tror det är mycket möjligt - att det sista faller på plats live på scenen ikväll.

Det saknas dock inte utmanare. Jag har svårt att se hur Ralf Gyllenhammar ska kunna bomma en final med sin bombastiska rockballad. Låten ramlar inte rakt ner i min påse även om jag tycker den är mer än ok för sin genre, men den lär göra det hos folk med större rockpreferenser än vad jag har - och de är både många och svultna. Då överraskas jag desto mer över hur mycket jag gillar Robin Stjernbergs You. Efter att vecka efter vecka ojat mig över att han inte röstades ut under Idol 2011 är det ett stort kryss i taket att jag faktiskt tycker att hans bidrag känns som ett av hela årets starkaste. Kan han leva upp till vad man hör på studioversionen live ikväll kan han bli riktigt, riktigt farlig - och inte bara ikväll.

Inför årets säsong hörde Army of Lovers till de jag hade störst förväntningar på. Det har jag fortfarande, men inte i termer av dem som melodifestivalvinnare. För mig växte låten en bit under det långa klippet, men den är knappast en publikfriare och i kombination med en show som utlovar all in and then some så tror jag att det här är aaalldeles för svårsmält för den genomsnittlige tittaren. Behrang Miris och Lucia Piñeras bidrag buntar jag för egen del ihop och avfärdar på gemensamma grunder - de är störande lika andra låtar. Däremot tror jag Miri lockar ett gäng röster ikväll. Det svänger ett gäng - och Svenssons i tvsoffan är inte lika fulla av referenser till franska eurovisionbidrag som jag.

Om någon ska skrälla ikväll så tror jag det blir Terese Fredenwall. Jag tycker låten är en bra bit bättre än mina förväntningar och tror att många med mig kan falla om Terese funkar bra på scenen ikväll. Sylvia? Låten är faktiskt en rätt trevlig bagatell i all sin... trivialitet, men nej, allt annat än en placering bland de tre sista känns orimlig. Ungefär så!

Startfältet i den tredje deltävlingen (med länkar till 2.30-klippen av bidragen):
1. Army of Lovers - Rockin' The Ride (Alexander Bard, Henrik Wikström, Per QX, Andreas Öhrn, Jean-Pierre Barda)
2. Lucia Piñera - Must be love (Peter Kvint, Jonas Myrin)
3. Robin Stjernberg - You (Robin Stjernberg, Linnea Deb, Joy Deb, Joakim Harestad Haukaas)
4. Sylvia Vrethammar - Trivialitet (Thomas G:son, Calle Kindbom, Mats Tärnfors)
5. Ralf Gyllenhammar - Bed on fire (Ralf Gyllenhammar, David Wilhelmsson)
6. Behrang Miri - Jalla Dansa Salwa (Behrang Miri, Anderz Wrethov, Firas Razak Tuma, Tacfarinas Yamoun)
7. Therese Fredenwall - Breaking the silence (Terese Fredenwall, Simon Petrén)
8. Ulrik Munther - Tell The World I'm Here (Peter Boström, Thomas G:son, Ulrik Munther)
Inför Melodifestivalens fjärde deltävling Reviewed by Pierre on 14:03:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Nu har jag hört 2.30 av låtarna och undrar vad som ska stoppa Ulrik Munther? Känns ganska given som slutsegrare år 2013!

    SvaraRadera
  2. @Jerry: Jag är inte alls lika övertygad faktiskt - även om det är mycket möjligt att det kan bli så!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.