Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Kroatiens eurovisionbidrag har premiärspelats!

Idag på förmiddagen presenterades Kroatiens eurovisionbidrag vid en direktsänd presskonferens. Som jag tidigare rapporterat är årets kroatiska bidrag ganska speciellt - för att uppmärksamma att den inhemska traditionella genren klapa, en melodisk och harmonisk a cappellasång med rötter i Dalmatien, nyligen tagits upp på UNESCOs världsarvslista beslutade man sig tidigt för att skicka just ett sådant bidrag till Malmö.

Bland inskickade bidrag valde man internt ut Mižerja skriven av Goran Topolovac och lät sedan Mojmir Čačija sätta ihop en sexmannaensemble att framföra bidraget i Malmö. Ensemblen bestående av två tenorer, två barytoner och två basar; Marko Škugor, Ante Galić, Nikša Antica, Leon Bataljaku, Ivica Vlaić och Bojan Kavedžija har nu försetts med det klatschiga namnet Klapa s Mora - och nu vet vi alltså också hur resultatet av projektet låter.

Jag tycker det är rätt tänkt att satsa på nationell färg, men det är ett modigt val i en tävling där trenden är att man väljer ett bidrag utifrån principen om minsta gemensamma nämnare. Jag var rädd att det här skulle stanna vid att bli ett exotiskt men hopplöst inslag i Malmö - men måste säga att jag är positivt överraskad. Det här känns långt ifrån lika kört som befarat, snarare som ett kompetent framfört bidrag som sticker ut på ett sätt som kan tänkas plocka hem en hel del poäng. Här är alltså årets kroatiska bidrag Mižerja med Klapa s Mora:

Kroatiens eurovisionbidrag har premiärspelats! Reviewed by Pierre on 10:50:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Stående ovationer för Kroatien!

    Jädrar va kul när länderna vågar satsa på traditioner och inte säljer sin själ. Var precis som du orolig för hur detta skulle låta men jag tycker det är fan så charmigt

    Applåder till Kroatien

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.