Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ryan Dolan tävlar för Irland i Malmö!

Ikväll valde Irland ut sitt eurovisionbidrag bland fem tävlande i en specialupplaga av talkshowen The late late show - vilket verkligen innebar att de tävlande bidragen varvades med en hel väldig massa prat. Bland annat ifrån Danny DeVito som gästade av oklar anledning - och från en diskussionspanel som av minst lika oklar anledning genomgående höjde de tävlande till skyarna. Riktigt så bra var de inte, tvärtom kändes det som om irländarna hade väldigt lite att välja mellan.

När juryn hade avlagt sina röster var balladen Crashing down med dagens födelsedagsbarn, den nu 18-åriga Aimée, i knapp ledning före Ryan Dolan, min favorit bland kvällens tävlande. Tittarna föredrog dock Ryan före Aimée vilket räckte för seger - Irland representeras av Ryan Dolan och låten Only love survives i Malmö!

Efter att ha hört låtarna live ikväll tycker jag att irländarna gjorde bästa möjliga val. Only love survives är kanske ingen eurovisionvinnare, men en modern danslåt med singalongfaktor och bred appeal. Låten är inte helt lättsjungen och alla toner satt inte där de skulle ikväll, men får Ryan koll på de höga tonerna och har en del flyt i Malmö kan det här räcka en bit - här är årets irländska eurovisionbidrag:

Kvällens resultat (Poäng från jurygrupperna i Cork, Limerick, Galway, Dundalk och Dublin + tittarpoängen):
1. Ryan Dolan - Only love survives (10 + 12 + 10 + 8 + 12) + 60 = 112 poäng
2. Aimée - Crashing down (12 + 10 + 12 + 12 + 8) + 50 = 104
3. Kasey - Kiss me (4 + 8 + 8 + 6 + 10) + 40 = 76
4. Inchequin - Son kez/The last time (8 + 6 + 6 + 10 + 4) + 20 = 54
4. Zoe Alexis Bohorquez - Fire (6 + 4 + 4 + 4 + 6) + 30 = 54
Ryan Dolan tävlar för Irland i Malmö! Reviewed by Pierre on 00:42:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Ikke kjempeimponert akkurat. Låten er vel grei nok, men jeg kan seriøst styre meg for stemmen til Ryan. Tror ikke det blir noe særlig plassering å skryte av for Irland i år heller; det beste de kan håpe på er finaleplass.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.