Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Anouks tävlingslåt i Malmö har presenterats!

Redan i oktober avslöjade det nederländska tvbolaget TROS att man kommer att representeras av Anouk i Malmö - men inte förrän nu idag presenterades låten hon kommer att tävla med.

Den nu 37-åriga Anouk Teeuwe är mest känd för sin enda riktigt stora hit Nobody's wife från 1997 som bland annat blev en listetta här i Sverige, men hemma i Nederländerna har hon varit fortsatt framgångsrik och har sammanlagt släppt ifrån sig åtta studioalbum sedan dess. Hennes tävlingslåt i Malmö heter Birds och är skriven av svenskarna Tore Johansson och Martin Gjerstad. Enligt Anouk själv är den någonting helt annat än musiken hon gör i vanliga fall - och idag fick vi alltså veta exakt det innebär.

Låten visar sig vara en vacker och sofistikerad ballad med snyggt arrangemang och udda ackordföljder, inte helt olikt låtarna som gjort Lana del Rey stor över hela världen det senaste året. Möjligen är den för svår och introvert för att få tvtittare att slänga sig på telefonerna i mängder - men rimligen något som kan få den röstande juryn att gå i spinn. Jag gillar det här och tror att Nederländerna äntligen kan bryta sin trista svit av åtta år på raken av bommade finalplatser i år. Här är Birds:

Anouks tävlingslåt i Malmö har presenterats! Reviewed by Pierre on 10:31:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.