Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Eurovision Song Contest vecka 11

Om precis en vecka går deadline för deltagarländerna att presentera sina bidrag för EBU vilket innebär att kan räkna med en vecka av mycket nytt på eurovisionfronten innan vi går in i perioden där länderna slipar sina bidrag till eurovisionform och marknadsför dem med videor, remixar och promotionturnéer.

Redan nu på morgonen presenterade Nederländerna sitt bidrag (se här) och senare i veckan är även presentationerna av Montenegros och San Marinos bidrag schemalagda. Moldaviens nationella uttagning går av stapeln med två semifinaler och en final i veckan och Azerbajdzjan väljer sin artist i finalen av sin maratonuttagning på torsdag. Däremot saknas uppgift om när deras låt presenteras. Vi väntar också på att få höra bidragen från Frankrike och Italien vilka mycket väl kan dyka upp när som helst under veckan.

Makedonien bestämde sig dessutom för att dra tillbaka och byta ut sitt bidrag Imperija efter starka negativa reaktioner på hemmaplan vilket gör att vi får hålla öronen öppna även för deras nya låt. Det ryktas dessutom att det omstöpta ukrainska bidraget Gravity kommer att presenteras i början av veckan. Det är mycket nu!

Här är veckans schema (Genom att klicka på respektive lands namn kommer du direkt till det senaste jag skrivit om det landet.):

Måndag:
NederländernaAnouks tävlingslåt Birds presenteras.
Tisdag:
MoldavienO Melodie Pentru Europa - Semifinal I
Torsdag:
Azerbajdzjan: Artisten väljs i finalen av Milli Seçim turu.
MoldavienO Melodie Pentru Europa - Semifinal II
MontenegroWho Sees och Nina Žižićs tävlingslåt Igranka presenteras.
Fredag:
San MarinoValentina Monettas tävlingslåt Crisalide presenteras.
Lördag:
MoldavienO Melodie Pentru Europa - Final
Du hittar alla de redan klara bidragen till Eurovision Song Contest 2013 här.
Eurovision Song Contest vecka 11 Reviewed by Pierre on 11:17:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.