Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför kvällens finaler i Ungern, Estland och Armenien

Ikväll är det full fart ute i Eurovisioneuropa! Förutom att Andra Chansen går av stapeln här hemma så är det också dags för final i Ungern, Estland och Armenien. Samtidigt inleder dessutom Serbien sin uttagning Beosong med en semifinal. Intensivt värre med andra ord! För min egen del tänker jag hänga med så gott det går i kombination med att samtidigt fira min födelsedag - hmm vi får se hur det går.

Här har du allt du behöver veta inför kvällens finaler:

Ungern
Efter fem inledande deltävlingar är Ungern ikväll framme vid final i sin eurovisionuttagning A Dal. Åtta finalister gör upp om att få representera Ungern i Malmö enligt en modell där en jury i första steget väljer ut fyra superfinalister varefter tvtittarna helt på egen hand får utse vinnaren. Finalen gästas bland annat av förra årets ungerska tävlande Compact Disco som kommer att framföra sin Sound of our hearts - och sångaren Csaba Walkó sitter dessutom med i den röstande juryn. Finalen börjar kl 20.15 och kan ses live över nätet här.

Det är balladtätt i årets ungerska final - vilket kan tänkas öppna för bidragen som bjuder på något annat. Jag pekar ut András Kállay-Saunders My baby som huvudfavorit - men i ärlighetens namn har jag svårt att tro på ungersk eurovisionfinal i vår oavsett vad man väljer ikväll.

De tävlande (med länkar till framförandena i semifinalerna):
Tamás Vastag - Holnaptól
Gigi Radics - Úgy fáj
Szilvi Agárdi & Dénes Pál - Szíveddel láss
ByeAlex - Kedvesem
András Kállay-Saunders - My baby
Gergő Rácz - Csak állj mellém
Ildikó Keresztes - Nem akarok többé játszani
Laura Cserpes - Élj pont úgy

Estland
I Estland är det finaldags för Eesti Laul efter två inledande semifinaler som vaskat fram ett finalfält om tio bidrag. Efter en inledande röstningsomgång med en kombination av tittarröster och juryröster kommer två superfinalister att utses - och bland dem väljer tvtittarna på egen hand vinnaren. Här finns en tydlig förhandsfavorit i Meil on aega veel med Põhja-Tallinn som toppat estniska iTunes ända sedan den släpptes vid nyår. Jag hoppas dock man väljer något annat - och närmast tillhands ligger då balladen med Rolf Roosalu eller Grete Paias mer alternativa variant, även om jag medger att det vore intressant om Winny Puhh gick och vann med sin helt osannolika... är det en låt? Du kan se finalen live här med start kl. 20.35.

De tävlande (med länkar till framförandena i semifinalerna):
1. Rolf Roosalu - With U
2. Liisi Koikson & Söörömöö - Üle vee
3. Rasmus Rändvee & Facelift Deer - Dance
4. Elina Born - Enough
5. Põhja-Tallinn - Meil on aega veel
6. Kõrsikud - Suuda öelda ei
7. Birgit Õigemeel - Et uus saaks alguse
8. Teele/Tuuli/Ula & DrumAttack - Ring The Alarm
9. Winny Puhh - Meiecundimees üks Korsakov läks eile Lätti
10. Grete Paia - Päästke noored hinged

Armenien
Ikväll väljer Armenien låt åt den internt utvalde Gor Sujyan i en direktsänd tvshow. Tvtittarna och den röstande juryn har att ta ställning till fyra låtar - som vi ännu inte vet mer om än dess titlar - och står för vardera 50% av rösterna. Finalen kommer att gästas av årets eurovisionrepresentanter från Malta och Georgien; Gianluca Bezzina och Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani som kommer att framföra sina bidrag. Finalen börjar kl 18.30 och kan ses live över nätet här.
Ikväll

De tävlande låtarna:
Toy Planet
Lonely Planet
No Time
Lying
Inför kvällens finaler i Ungern, Estland och Armenien Reviewed by Pierre on 16:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.