Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Länderna i de internationella jurygrupperna

Precis som under de två senaste åren kommer hälften av poängen i Melodifestivalens final att delas ut av elva internationella jurygrupper. Idag har det avslöjats vilka elva länder som kommer att rösta nu på lördag - Cypern, Frankrike, Island, Israel, Italien, Kroatien, Malta, Spanien, Storbritannien, Tyskland och Ukraina.

Tidigare har man fokuserat på att bjuda in länder som kommer att tävla och rösta i samma semifinal som vi, vilket man ju inte behövt ta hänsyn till i år då vi ju är direktkvalificerade till finalen där alla deltagarländer röstar. Det är ändå noterbart att samtliga i the Big Five, länderna som liksom Sverige är direktkvalificerade för final, kommer att rösta nu på lördag.

Spanien, Island, Italien och Israel är med för första gången medan övriga länder har varit med bland de internationella jurygrupperna förut.

Under 2011 och 2012 gjorde inte de internationella gruppernas röster något större utslag på slutresultatet - även om de hjälpte främst Sanna Nielsen, David Lindgren och Ulrik Munther till fina placeringar. Båda åren var de nämligen överens med de svenska tittarna om att segern skulle gå till Eric Saade respektive Loreen - men då var också tittarna väldigt eniga om sin favorit. Kanske blir deras roll viktigare i år om inte tittarna är lika eniga?
Länderna i de internationella jurygrupperna Reviewed by Pierre on 16:25:00 Rating: 5

3 kommentarer:

 1. Hej P! Hur vanligt är det ute i Europa att ha internationella jurygrupper?

  SvaraRadera
 2. @Rickard: Det är inte vanligt, men det förekommer. I år kan jag faktiskt bara erinra mig att Schweiz använde en liknande modell, men då med en enda jury med fem medlemmar som representerade olika länder. Med reservation för att jag just nu glömt bort något land!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att man borde välja fler länder från öst, eftersom de är flest.

  Till exempel byta ut Island och Malta och istället ta in länder t.ex som Makedonien och Armenien

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.