Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Marco Mengoni sjunger L’Essenziale i Malmö

I samband med San Remo-festivalen i februari avslöjades att Italien den här gången kommer att skicka festivalens vinnare, den 24-årige Marco Mengoni till Eurovision Song Contest i Malmö. Frågan om vilken låt han kommer att tävla med har man dock låtit hänga i luften ända in i det sista - idag är ju deadline för länderna att presentera sina bidrag förr EBU.

Nu står det klart att Mengoni kommer att tävla med just sin San Remo-vinnarlåt L’Essenziale, skriven av honom själv tillsammans med Roberto Casalino och Francesco De Benedettis. Jag gillar låten men någon eurovisionvinnare är den inte, snarare en låt som i första hand får jurygrupperna att gå i spinn - men det kan ju å andra sidan räcka en bra bit. Minns t.ex. Raphael Gualazzi som tävlade för Italien 2011 och blev tvåa - som jurygruppernas favorit. Tittarna placerade honom bara som elva i finalen.

Därmed är samtliga bidrag till Eurovision Song Contest 2013 klara - du hittar dem alla här. Här är videon till årets italienska bidrag, L’Essenziale med Marco Mengoni:

Marco Mengoni sjunger L’Essenziale i Malmö Reviewed by Pierre on 11:07:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.