Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Österrike: Natália Kelly - Shine

Natália Kelly - Shine

Det är dags att kolla in årets eurovisionbidrag lite närmare! Idag inleds årets presentationsrunda där bidragen som kommer att tävla i Malmö ett i taget analyseras, bedöms och betygsätts! Jag kommer att utgå från startordningen i Malmö vilket innebär att årets bidrag från Österrike är först ut. Håller du med eller tycker du helt annorlunda? Jag ser fram emot reaktioner och diskussioner i kommentarsfältet!

Österrike har att hämta sig efter att rumprapparna Trackshittaz bara skrapade ihop åtta poäng i Baku vilket resulterade i en jumboplats i semifinalen. Någon sådan ska det dock inte behöva bli i Malmö. I årets österrikiska final Österreich rockt den Song Contest tävlade fem bidrag och trots att juryn och tvtittarna inte var överens blev det en klar seger för tittarnas favorit, Shine framförd av den amerikanskfödda artonåringen Natália Kelly - som trots sin ålder redan har en gedigen musikalisk bakgrund med en seger i den österrikiska upplagan av The Voice för tre år sedan som en höjdpunkt.

Hennes tävlingslåt Shine är en r'n'b-ballad i midtempo vars stora förtjänst i mina öron är att den som ett av få bidrag i år faktiskt tangerar vad man kan tänkas höras på internationella topplistor år 2013. Jag är dock mer tveksam till att det här skulle vara ett framgångsrecept i eurovisionformatet, särskilt som den riskerar drunkningsdöden när den framförs först av alla följd av femton starka konkurrenter. Jag själv gillar låten bättre nu än när den vann på hemmaplan men tycker fortfarande att den är i såsigaste laget - den tar sig liksom ingenstans - samtidigt som Natália själv behöver jobba på shine-biten för att övertyga från scenen i Malmö. En finalplats är inte helt utesluten, men grundtipset är att hon bommar i Malmö.

Bidragets upphovsmän: Andreas Grass, Nikola Paryla, Alexander Kahr och Natália Kelly.
Bidragets startnummer: Nummer 1 i semifinal I.
Bidragets låttextliveframförandevideo.
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Österrike just nu nittonde favorit till segern i Malmö.

Österrikes fem senaste bidrag:
2004: Tie Break - Du Bist (21a)
2005: Global Kryner - Y Así (21a)
2007: Eric Papilaya - Get A Life - Get Alive (semi 27a)
2011: Nadine Beiler - The secret is love (semi 7a, final 18e)
2012: Trackshittaz - Woki mit deim Popo (semi 18e)

Österrikes bästa placering:
Jodå, Österrike har faktiskt vunnit tävlingen en gång, även om det har hunnit gå 49 år sedan Udo Jürgens fick ställa sig överst på pallen med Merci Chérie - nu är det länge sedan Österrike var i närheten av några topplaceringar.

Läs även andra bloggares åsikter om
Österrike: Natália Kelly - Shine Reviewed by Pierre on 14:03:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Den här låten tycker jag att är lite tråkig men ändå ganska bra :) Kan man tycka så, haha :D Den hamnar på plats 22 av 39 i min topplista. Betyg: 2,5 av 5

    SvaraRadera
  2. 2/5. Gillar versen men refrängen är ointressant och tar sig ingenstans. Tror inte heller den tar sig till final.

    SvaraRadera
  3. Måste vara en av få som gillar denna som det verkar. (;-) För mig en bronsplats och en 4:a i betyg. Gillar refrängen. Remixen som finns är än bättre och får av mig toppbetyg!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.