Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Vitryssland har bytt eurovisionbidrag

Ända sedan Alyona Lanskaya vann den vitryska finalen i början av december med Rhythm of love har det ryktats att hon kommer att byta ut sin vinnarlåt mot något man menar är mer konkurrenskraftigt i Eurovision Song Contest.

Nu får nog bytet ses som ett faktum eftersom hon idag har släppt en låt på iTunes med titeln Solayoh (Eurovision Version) - skriven av belgaren Marc Paelinck som tidigare tävlat i Eurovision Song Contest som kompositör för Belgien 2002 och 2004 och Malta 2009.

Vitryska låtbyten är en märklig men etablerad (o)vana - redan 2005 bytte Angelica Agurbash ut sin låt i sista minuten, för tre år sedan bytte 3 + 2 ut låten man först valt som tävlingsbidrag och året därpå gjorde Anastasiya Vinnikova samma sak. Förra året byttes såväl låt som artist ut då just Alyona Lanskaya diskvalificerades sedan det framkommit att röstningen manipulerats.

För vitrysk del tror jag dock det här är ett lyckat byte. Med ett maffigt scennummer borde det här segla till final även om storhetstiden för den här typen av stompiga dansnummer av öststatsmodell väl är passerad. För min egen del måste jag medge att jag är lite smått lycklig över att vi faktiskt får ett bidrag av det här slaget i år också. Här har ni den, det nya vitryska bidraget Solayah:

Vitryssland har bytt eurovisionbidrag Reviewed by Pierre on 22:45:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Vet inte vad jag tycker om den nya låten. Känns väl ganska ok vid första lyssningen. Hur som helst otroligt mycket bättre än det förra bidraget som jag tyckte var sämst av alla klara bidrag till ESC.

    SvaraRadera
  2. Jag instämmer med föregående talare angående det gamla bidraget. Det var det sämsta av alla klara bidrag i år till ESC. Det nya tycker jag däremot om. Det växer ju mer man hör det.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.