Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Armenien: Dorians - Lonely Planet

Dorians - Lonely Planet

Efter sex år av överlag framgångsrikt deltagande hoppade Armenien över Eurovision Song Contest förra året. Någon motivering till avhoppet lämnades inte, men förklaringen står säkert att finna i kopplingen till det politiskt spända förhållandet med värdlandet Azerbajdzjan. Eftersom avhoppet kom sent tvingades man betala böter och direktsända förra årets final för att ha möjlighet till en snabb återkomst i tävlingen - och när tävlingen nu går av stapeln i Malmö är man åter med i leken. Välkomna tillbaka Armenien!

I januari meddelade det ansvariga tvbolaget AMPTV att man internt utsett sångaren Gor Sujyan till sin representant i Malmö. När det sedan blev dags att välja låt åt honom i en tvshow i början av mars backades han upp av Dorians, bandet som han annars är sångare i - och snart bestämdes att man skickar hela bandet till Malmö istället för bara sångaren. Bland de fyra låtarna som ställdes upp som alternativ valde juryn och tvtittarna ut Lonely Planet skriven av armeniern Vardan Zadoyan tillsammans med Tony Iommi, vanligtvis gitarrist i och låtskrivare för rocklegendarerna Black Sabbath.

Med en så meriterad låtskrivare i kombination med vad som sägs vara Armeniens populäraste rockband hade jag förväntat mig betydligt mer än vad Lonely Planet kan erbjuda. Jag har vid det här laget både hört och sett låten ett stort antal gånger, men trots det lyckas inget annat fastna än intrycket av Gor Suryans fantastiska ögonbryn. Armenien må ha en fin meritlista i tävlingen, men vid det senaste försöket visade det sig att de inte är några givna finalister oavsett vad de skickar och finns det någon rättvisa i världen blir det ännu en plump i protokollet i år - det här är alldeles för platt och menlöst för att ta sig någonstans.

Bidragets upphovsmän: Tony Iommi och Vardan Zadoyan
Bidragets startnummer: Nummer 11 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Armenien just nu tjugonde favorit till segern i Malmö.

Armeniens bidrag hittills:
2007: Hayko - Anytime You Need (final 8a)
2008: Sirusho - Qélé, Qélé (semi 2a, final 4a)
2009: Inga & Anush - Jan jan (semi 5a, final 10a)
2010: Eva Rivas - Apricot Stone (semi 6a, final 7a)
2011: Emmy - Boom boom (semi 12a)

Armeniens bästa placering:
Bortsett från den där plumpen senast man tävlade har Armenien en fin svit av placeringar i bagaget med idel platser på topp tio. Alla bäst gick det när Sirusho tävlade för fem år sedan och blev fyra med Qélé, Qélé.

Läs även andra bloggares åsikter om
Armenien: Dorians - Lonely Planet Reviewed by Pierre on 12:27:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Fantastiska Armenien vad har ni gjort i år ?? :0 Jag ska inte vara för elak. Men det här är nog en av de sämsta och tråkigaste låtarna jag någonsin hört. Bottennapp Armenien! Hemskt, hamnar självklart på plats 39 av 39. Betyg 0- av 5

    SvaraRadera
  2. 2/5. Detta stinker 90-tal. Håller med Fille om att Armenien fullkomligt tappat det i år. Han har ju en viss power i rösten men låten är ju aptråkig. Final blir det nog inte

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.