Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan: Farid Mammadov - Hold Me

Farid Mammadov - Hold Me

Vi börjar med lite melodifestivalnostalgi! 1984 såg jag Melodifestivalen för bara andra gången, vilket bidrar till att låtarna som tävlade där fortfarande ligger mig varmt om hjärtat. Bröderna Herrey vann som bekant med Diggi Loo Diggi Ley - mer bortglömt är att bronspengen togs hem av Rendez Vous, framförd av den 33-årige svenske skotten John Ballard iförd mintgrön kavaj med uppkavlade ärmar. Tjugonio år senare är han nu en av upphovsmännen bakom årets bidrag från Azerbajdzjan.

Azerbajdzjan använde i år för tredje året uttagningsformatet Milli Seçim turu, en åtta veckor lång talangjakt med dagliga sändningar, för att plocka fram sin artist för Eurovision Song Contest. I finalen i mars förseddes de tio framvaskade talangerna med vars en originallåt, varav den 21-årige Farid Mammadov vann störst gillande hos den röstande juryn med sin ballad Hold Me. Ballard står för texten tillsammans med Ralph Charlie Al Fahel medan musiken är komponerad av greken Dimitrios Kontopoulos som också låg bakom Sakis Rouvas This is the night 2009 och producerade Ukrainas Shady Lady med Ani Lorak 2008 och förra årets vitryska bidrag We are the winners med LiteSound.

Azererna har ett imponerande facit av idel topptioplaceringar i Eurovision Song Contest så här långt - och inte mycket talar emot att man ska kunna göra om tricket i år igen med sin tvålfagre sångare och strömlinjeformade ballad. Låten må vara mer en än smula förutsägbar, men den lär också vara brett säljande. Det enda som talar emot det azeriska bidraget är att sången inte var klockren i den nationella finalen, men inte värre än att jag tror man fixar till det i tid för final - för dit lär man ta sig i år igen. Själv tycker jag det här är i kletigaste laget, men att man trots det lyckas balansera på rätt sida pekoraldiket - lite för safe för att bli en stor favorit, men en helt ok eurovisionstyle popballad.

Bidragets upphovsmän: Dimitrios Kontopoulos, John Ballard och Ralph Charlie Al Fahel
Bidragets startnummer: Nummer 4 i semifinal II.
Bidragets låttextliveframförande, video
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Azerbajdzjan just nu tionde favorit till segern i Malmö.

Azerbajdzjans fem senaste bidrag:
2008: Elnur & Samir - Day After Day (semi 6a, final 8a)
2009: AySel & Arash - Always (semi 2a, final 3a)
2010: Safura - Drip Drop (semi 2a, final 5a)
2011: Ell & Nikki - Running Scared (semi 2a, final 1a)
2012: Sabina Babayeva - When The Music Dies (final 4a)

Azerbajdzjans bästa placering:
Azerbajdzjan vann som bekant Eurovision Song Contest för två år sedan - låten hette Running scared och duon som framförde den i Düsseldorf Ell & Nikki.

Läs även andra bloggares åsikter om
Azerbajdzjan: Farid Mammadov - Hold Me Reviewed by Pierre on 12:06:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Den här låten känns väldigt omodern, den skulle kunna ha tävlat i Melodifestivalen för 7 år sedan. Jag tycker låten är bra men lite tråkig. Plats 20 av 39. Betyg 3 av 5

    SvaraRadera
  2. 3/5. Som du skriver Pierre - lite i kletigaste laget men faktiskt rätt söt låt. Det känns ju dock som att man hört den förr. Final och en bra placering där tror jag helt klart på.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.