Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Belgien: Roberto Bellarosa - Love Kills

Roberto Bellarosa - Love Kills

I Eurovision Song Contest ges inga andra chanser. Liveformatet förutsätter att du är i bra form när det gäller, och är du inte det så är risken stor att det straffar sig när poängen delas ut. I tävlingens historia finns gott om feberblanka ögon och infekterade stämband - jag minns till exempel fortfarande med förskräckelse Tommy Körbergs tuppar när han tvingades framföra Stad i ljus med en halsinfektion i Dublin 1988, vilka säkert bidrog till en överraskande låg placering i resultatlistan. Med tanke på hur sällan blixten slår ner två gånger på samma ställe torde dock belgiske Roberto Bellarosa sitta säkert på den fronten i Malmö.

Efter att ha vunnit den första upplagan av belgiska The Voice förra året utsågs internt den artonårige Roberto Bellarosa till årets belgiska representant i Eurovision Song Contest. Hans tävlingsbidrag utsågs sedan bland tre alternativ i en tvsänd liveshow - där Roberto tvingades uppträda trots en rejäl släng influensa.  Hans sånginsats var i ärlighetens namn rätt bedrövlig och man undrade onekligen hur han lyckats vinna den där talangtävlingen året före. Vann gjorde i alla fall låten Love kills, skriven av finländaren Jukka Immonen och Iain James, en av upphovsmännen bakom Azerbajdzjans eurovisionvinnare härom året.

Sedan Love kills vann har den stuvats om, hottats upp och putsats till och en safari bland Bellarosa-klipp på YouTube bekräftar att han är en betydligt vassare sångare än vad han förmådde visa i den nationella finalen - faktorer som bidrar till att jag ser ljust på de belgiska utsikterna i Malmö, trots att oddsen just nu placerar bidraget i den absoluta botten av resultatlistan. Love kills är ingen eurovisionvinnare, men en rätt skön och hyggligt up to date popbagatell som i kombination med Robertos valpiga framtoning och sköna röst mycket väl kan skrapa ihop ett gäng poäng i Malmö. Mitt grundtips blir att han faktiskt smäller oddssättarna på fingrarna och fixar en belgisk finalplats.

Bidragets upphovsmän: Iain James och Jukka Immonen
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal I.
Bidragets låttextliveframförandevideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Belgien just nu trettioåttonde favorit till segern i Malmö.

Belgiens fem senaste bidrag:
2008: Ishtar - O julissi (semi 17e)
2009: Copycat - Copycat (semi 17e)
2010: Tom Dice - Me and my guitar (semi 1a, final 6a)
2011: Witloof Bay - With love baby (semi 11a)
2012: Iris - Would you (semi 17e)

Belgiens bästa placering:
Trots troget deltagande i Eurovision Song Contest sedan starten har det bara blivit en enda vinst, men J'aime la vie med Sandra Kim från 1986 har å andra sidan blivit en av de riktigt stora eurovisionklassikerna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Belgien: Roberto Bellarosa - Love Kills Reviewed by Pierre on 18:56:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Åh skönt att höra att han hade problem med rösten i live finalen, det lät hemskt.

    Jag tycker låten är ok, inget mer att säga. Plats 26 av 39. Betyg 2 av 5

    SvaraRadera
  2. 2/5. Helt OK radiopop efter upphotningen. Snudd på en trea. Skönt att de tagit bort tonartshöjningen i slutet. Minimerar risken för att det ska låta som i nationella uttagningen ;) Tror jag ändrar min tippning angående Montenegro och tippar istället att detta bidrag tar Montenegros plats. Tyvärr.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.