Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Björn, Benny och Avicii gör musik till eurovisionfinalen

En av höjdpunkterna i årets eurovisionfinal kommer att bli ett möte mellan en av Sveriges första stora musikexporter och en av de senaste. Idag avslöjades nämligen att ABBAs Björn Ulvaeus och Benny Andersson tillsammans med Avicii (eller Tim Bergling som han heter utanför scenen) tillsammans står för ett av numren som kommer att framföras där.

ABBA stod ju för Sveriges allra första eurovisionseger när de vann med Waterloo 1974, vilket blev startskottet för ett segertåg över hela världens hitlistor medan Avicii erövrar samma listor just nu med världshits som Seek Bromance, Levels och I Could Be the One.

Björn och Benny har specialskrivit musikstycket We Write the Story som sedan har bearbetats av Avicii, men än så länge är det hemligt exakt hur numret kommer att framföras i finalen.

Vi är obeskrivligt glada över att Benny, Björn och Avicii tackade ja till att specialskriva musik till Eurovision Song Contest 2013, säger Martin Österdahl, exekutiv producent för Eurovision Song Contest och fortsätter På det här sättet knyter vi ihop svensk musiks internationella framgångssaga.

Vi fick en fin presentation av Martin Österdahl och Christer Björkman om SVT:s vision av ESC, som ledde fram till uppdraget att i samarbete med Avicii skriva ett stycke om samförstånd och gemenskap. Mycket roligt och inspirerande, säger Benny och Björn.

Det är inte utan att eurovisiontempen börjar kännas riktigt hög redan en dryg månad innan det är finaldags nere i Malmö Arena!

Källor: SVT och Metro.
Björn, Benny och Avicii gör musik till eurovisionfinalen Reviewed by Pierre on 10:57:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.