Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern: Despina Olympiou - An Me Thimase

Despina Olympiou - An Me Thimase

Förra året överraskade Sverige Europa genom att som enda land vid sidan av Grekland ge sin tolvpoängare till Cyperns bidrag i finalen i Baku. Kärleksförklaringen till den svenskpennade La la love med Ivi Adamou slutade ju inte heller där - låten gick vidare till att helt rättvist bli en stor sommarhit här i Sverige och slutade med en placering på topp 40 över årets mest sålda singlar i Sverige. Ett fantastiskt facit för en ickevinnare från ett utomnordiskt land! En inte alltför vågad gissning är dock att årets cypriotiska bidrag inte kommer i närheten av att upprepa den bedriften.

Det ekonomiska krisläget på Cypern gjorde att man länge tvekade om deltagande i årets upplaga av Eurovision Song Contest. Till slut löste sig dock situationen genom att man lyckades engagera sponsorer (vilka det är framgår väldigt snabbt i videon nedan) som står för den ekonomiska biten av kalaset - vilket resulterade i ett internt val av sångerskan Despina Olympiou, en 38-årig cypriotiska med en lång karriär och framgångar både på hemmaplan och i Grekland i ryggen. Hennes tävlingsbidrag An Me Thimase är skriven av Zinonas Zintilis och Andreas Giorgallis, som båda redan har stått bakom vars ett cypriotiskt eurovisionbidrag, 1998 respektive 1996.

Balladen An Me Thimase handlar om saknaden efter en älskad och längtan efter att få denne tillbaka - vilket ju kommer att gå de flesta förbi i Malmö eftersom den sjungs på grekiska. Jag är vanligtvis den förste att förorda att deltagarländerna sjunger på sitt eget språk, men i det här fallet är jag rädd att just det kommer att ligga cyprioterna i fatet i Malmö. Låten är visserligen en snygg komposition och Despina kan definitivt leverera den, men när den aldrig riktigt tar fart hade den åtminstone behövt en begriplig text för att ha en chans att gripa tag och lyfta den över mängden. Kul att Cypern trots allt kunde delta i år - men den här gången blir det ingen cypriotisk finalplats.

Bidragets upphovsman: Andreas Giorgallis och Zenon Zintillis
Bidragets startnummer: Nummer 14 i semifinal I.
Bidragets låttextvideo
Så säger oddsen: Enligt Oddschecker är Cypern just nu trettionde favorit till segern i Malmö.

Cyperns fem senaste bidrag:
2008: Evdokia Kadi - Femme Fatale (semi 15e)
2009: Christina Metaxa - Firefly (semi 14e)
2010: Jon Lilygreen & the Islanders - Life looks better in spring (semi 10a, final 21a)
2011: Christos Mylordos - San Aggelos S'Agapisa (semi 18e)
2012: Ivi Adamou - La la love (semi 7a, final 16e)

Cyperns bästa placering:
Cypern har som bäst blivit femma i Eurovision Song Contest, och det vid tre tillfällen; 1982 med Anna Vissis Mono I Agapi, 1997 med Hara & Andreas Konstantinous Mana Mou och senast 2004 med Lisa Andreas Stronger Every Minute.

Läs även andra bloggares åsikter om
Cypern: Despina Olympiou - An Me Thimase Reviewed by Pierre on 14:25:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Jag tycker den här balladen är väldigt fin, men den har inte det sista som behövs. Jag hoppas den tar sig till final men är tveksam. Den hamnar på plats 15 av 39 i min lista. Betyg: 3,5 av 5

  SvaraRadera
 2. Nae Fille, jag tror den är helt chanslös till finalplats. Skulle jag plocka den låt i den här semin som står längst från en finalplats så är det just Cyperns.

  SvaraRadera
 3. Bedrövlig! Sömnpiller är ett understatement vad gäller denna låt.

  SvaraRadera
 4. 1/5. Årets absolut sämsta bidrag i ESC. Ironiskt med tanke på att jag tyckte att Cypern hade det bästa bidraget ifjol (bortsett från Loreen dårå). Griper inte tag och det känns som att jag aldrig tidigare hört den när jag lyssnar på den för fjärde gången. Totalt anonym. Final blir det inte i år.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.